SPRÅK 3 NIVÅER (OG DERES EGENSKAPER)

SPRÅK 3 NIVÅER (OG DERES EGENSKAPER)

Språk er en av de viktigste menneskelige evnene, fordi vi er sosiale dyr som trenger å kommunisere og kommunisere med hverandre for å overleve.

Takk skal du ha:

Språk er en av de viktigste menneskelige evnene, fordi vi er sosiale dyr som trenger å kommunisere med hverandre for å koordinere og overleve.

Språk refererer til opprettelsen av en serie symboler distribuert blant gruppemedlemmer som formidler ideer, intensjoner og følelser. og behov mellom forskjellige mennesker. Og en av de mest relevante språkformene er talespråk.

Imidlertid er det språk som har store forskjeller mellom dem, og til og med innenfor ett språk kan vi finne forskjellige alternativer og måter å uttrykke oss på. Dette er den siste sansen Det bør bemerkes at vi kan finne forskjellige nivåer av språk eller språk, som vi vil diskutere i denne artikkelen.


Hva er nivåene på språket?

Settet med stiler eller måter å kommunisere gjennom språk på, kalles Language (or Language) Levels. Denne tittelen kan omfatte forskjellige metoder for å klassifisere språkferdigheter, for eksempel språkinnlæring og ferdighetsnivå (B1, B2, C1, C2 …), eller forskjellige oppføringer som brukes for tiden. enspråklige brukere i forhold til kontekst og kulturell kontekst.

I denne forbindelse bør man huske på at det er mange faktorer som avgjør hvilken type registrering som brukes. For eksempel er nivået på sosial utdanning veldig relevant, gitt at analfabeter eller personer med lite utdannelse står overfor mange vanskeligheter med å kunne bruke mer kompleks skriving.

Dette er imidlertid ikke det samme: historien til registeret som brukes, kan påvirkes av historiske hendelser, relevans for spesifikke sammenhenger og omstendigheter, og til og med talerens identitet.


Tre store nivåer

Som nevnt ovenfor, selv om vi kan klassifisere bruken av språk på forskjellige nivåer i henhold til mangfoldet av kriterier, hvis vi ser på nøyaktigheten og den kulturelle bakgrunnen til høyttalerne og typen språk vi bruker i forskjellige sammenhenger. , kan vi vurdere tre hovednivåer av språk generelt. Spesielt følgende.


1. Ikke-standard nivå

Et ikke-standardnivå anses å være det mest komplekse språknivået og kunnskap som krever mindre uformell kunnskap for ansettelse. Dette nivået bruker en rekke feil og uttrykk, vanligvis forkortede former for ord og uttrykk.

De involverer ofte bruk av slang og regionale varianter (ikke dialekter), samt leksikale og syntaktiske feil. Det brukes vanligvis i nære sirkler eller blant personer med lave utdanningsnivåer. På dette nivået kan vi finne to hovednivåer


1.1. Uanstendig språk

Denne typen språk er preget av sin ekstreme enkelhet, litt enkelhet og utsmykning.. Mange av begrepene er ikke inkludert i ordboken og inkluderer ofte begrenset ordforråd, korte og delvise setninger, samt mange vulgarismer og feil som ikke krever rettelse.

Selv om det er klart, kan en høyttaler fra en annen region ha problemer med å forstå alle meldingene. Fyllstoffer brukes også ofte, og det er alvorlige problemer med ordrekkefølge, samt aksenter eller stavelser eller bruk av fonemer med feil grafemer (vokaler og konsonanter som ikke danner selve ordet).


Dette er ofte tale som er mindre tilpasset miljø og kontekst: talestilen er nesten den samme og endres ikke avhengig av situasjonen.

1.2. Populært språk

Det som kalles folkspråket er en del av et ikke-standardnivå (men det kombinerer forskjellige elementer i standardspråket), og i dette tilfellet merker vi en mer korrekt og akseptert bruk av de fleste høyttalere, men det er uformelt og ikke så grundig. Selv om det er begrenset til ordforråd, har det stor generativitet når det gjelder forskjellige konstruksjoner.

Den søker å bruke mange adjektiver og ordtak, å spare på konstruksjoner og setninger (forkorte setninger så mye som mulig), og å misbruke publikums appeller.

Det er det språket som oftest brukes av mennesker med lavt utdanningsnivå, eldre eller unge, på et formelt språk.

2. Standardnivå

Vi har en standard forståelse av hva folk synes er riktig, følger de leksikale, syntaktiske og morfologiske reglene for det aktuelle språket, og er grunnlaget og eksemplet på hva et spesifikt språk er. Det krever et visst forberedelsesnivå for å lære å bruke språket og dets regler.


På standardnivå kan vi finne to nivåer eller undertyper av språk.

2.1. Snakket språk

Dette er en type register som folk flest bruker daglig og spontant. Dette er riktig språk og følger de grunnleggende rettskrivnings-, syntaks- og grammatikkreglene, men det kan være mindre feil.

Den bruker interaksjoner og er ganske rik på et leksikalt nivå, men nær uformell bruk og ikke blomster eller pyntet. Veldig praktisk og uttrykksfull, den har ofte elementer av subjektivitet og følelsesmessighet.

2.2. Kult språk

Et utdannet språk er et nivå av en standard som forutsetter et høyt nivå på korreksjon på alle nivåer. Det innebærer vanligvis et relativt høyt nivå av kunnskap og forståelse av språkets regler. Den har et mye rikere leksikon og kan observeres i abstrakte og dekorative elementer og er en form for formell kommunikasjon.

Selv om et utdannet språk generelt anses som standard, har det egenskaper som bringer det nærmere superstandardnivået og noen ganger plasserer det på disse språknivåene.

3. Standardnivå

Det mest avanserte og komplekse språknivået er superstandardnivået. Dette nivået er preget av bruk av svært nøyaktig og dekorativt språk, samt begrenset bruk i visse områder eller sammenhenger. Bruken er ikke utbredt i hverdagen og er begrenset til visse situasjoner, det er nødvendig å forstå det høye nivået av tilleggskunnskap.

Ordboken er mye brukt og kulturer. Hun søker ofte uttrykk for skjønnhet gjennom ord. Blant de forskjellige kjellernivåene vi finner er følgende.

3.1. Poetisk språk

Poetisk språk er uttrykk for følelser og følelser gjennom sin form, ikke nødvendigvis gjennom innholdet. Det som blir sagt kan være hensiktsmessig, men måten det blir sagt er mer relevant, det bruker språk for å skape skjønnhet.

  • Du kan være interessert i: «23 beste korte sanger (fra kjente og ukjente forfattere)»

3.2. Vitenskapelig og teknisk språk

Det er en liten form for superstandard språk dominert av objektiv informasjon, ved å gi nøyaktig og ryddig informasjon og bruke spesifikk terminologi innen kunnskapsfeltet. Å forstå budskapene som blir formidlet på dette språknivået betyr å ha en veldig spesialisert kunnskap i et bestemt område, eller i det minste forståelse av bestemte områder.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *