BABY HUDPLEIE: HELSETIPS TIL SUND Fødselshud – HELSE

BABY HUDPLEIE: HELSETIPS TIL SUND Fødselshud – HELSE

I løpet av de første månedene av livet lider babyer av utallige hudsykdommer. Disse inkluderer vuggehetten, bleieutslett, giftig erytem, ​​milia, babyakne og mer. Noen

Takk skal du ha:

Forvent utslett, støt og flekker

I løpet av de første månedene av livet lider babyer av utallige hudsykdommer. Disse inkluderer vuggehetter, bleieutslett, giftig erytem, ​​milia, babyakne og mer. Noen er forårsaket av normale hormonelle endringer eller umodenhet i porene, andre av betennelse eller i sjeldne tilfeller infeksjon.

Nyfødte babyer svulmer lett

Siden de fleste nyfødte er «normale», er det ikke behov for behandling annet enn tålmodighet. Hva du kan forvente når utslett vises, og be om litt veiledning fra en lege som trenger ytterligere behandling.

Hvordan unngå bleiefeber

Bleieutslett er vanligvis forårsaket av hudirritasjon, da det er forbundet med urin, avføring og vaskemiddel. Noen ganger kan det være forårsaket av gjærinfeksjoner, bakterielle infeksjoner eller til og med allergier mot bleiemateriale. Generelt kan de fleste bleiesvulster forhindres hvis bleieområdet tørker mellom skift ved å bytte bleier når de blir våte eller skitne. Påføring av en lokal barrierekrem eller salve, som sinkoksid eller A & D-olje, vil hjelpe.

Baby kviser

Kviser, også kjent som kviser hos nyfødte eller babyer, er forårsaket av mors hormoner. De samme hormonene (østrogener) forårsaker kviser hos ungdommer. Den største forskjellen er at det løser seg selv om to uker og ikke krever noen behandling.

Эритема Toxicum Neonatorum

Erythema toxicum neonatorum er det vanligste purulente (væskefylte) utslettet hos nyfødte. Mer enn halvparten av nyfødte utvikler denne feberen innen to til tre dager etter fødselen. Oftest kommer varmen ut i ansiktet eller i ekstremiteter og bryter først ut rødt. Så blir de til pustler med utseendet på «brett». Årsaken er ukjent, men sårene gro etter en uke og krever ikke behandling. Noen ganger forveksles det med alvorlige hudinfeksjoner. Hvis det er feber forbundet med utbruddet, er ytterligere evaluering nødvendig.

Fødselssted

Fødselssymptomer forekommer hos 5% til 10% av alle babyer. De fleste av dem er vanlige nevus (områder med misfarging av huden) og krever ikke ytterligere evaluering. Medfødte symptomer er vanligvis delt inn i tre grupper: pigmentert, vaskulært og anatomisk. Noen fødselsmerker vises over tid, mens andre vises ved fødselen. Snakk alltid med barnelege om prevensjonsproblemer.

Eksem er atopisk dermatitt

Eksem, også kjent som atopisk dermatitt, er et kløende utslett som oppstår som svar på en spesifikk effekt eller allergi. Det er vanligst hos barn over 3 måneder og er vanligst i hodebunnen, ansiktet, kofferten, ekstremiteter (albuer og knær) og til og med i bleieområdet. Behandling lar deg unngå avtrekkeren, og deretter «leges» huden. Dette kan omfatte bruk av fuktighetskrem og til og med aktuelle steroider.

Tørr hud hos det nyfødte

Nyfødte har veldig tørr hud tidlig etter fødselen. Dette er fordi babyen lever i et flytende miljø i flere måneder, og etter fødselen begynner hudcellene å regenerere seg, som et resultat av at de gamle hudcellene fjernes. Det er ikke nødvendig å gjøre noe, for det løser seg selv.

Cradle Cap

Vuggehetten, også kjent som seborrheisk dermatitt, er et veldig vanlig utslett sett hos nyfødte. Utslett, som vanligvis sees i den første måneden av livet, starter i hodebunnen og ser rødt, voksaktig og skjellete ut. Noen ganger kan varmen nå ansiktet og nakken. Kløe er vanlig, men selv om det forsvinner av seg selv, kan behandlingen omfatte en spesiell sjampo, oljelinje og til og med en lokal steroid.

Varm opp hudirritasjon

Tornet varme er også kjent som miliaria rubra. Dette skyldes dysfunksjon i svettekjertelen. Kviser påvirker hovedsakelig nakke, navle, armhuler og hud og kan øke svette. Kviser kan også være kløende. Hold babyen kjølig (sommer og vinter) for å unngå denne reaksjonen. I de fleste tilfeller vil tornene avta innen to dager etter feber, men snakk med barnelege om andre forhold.

Babyhud trenger ikke pulver

«Babypulver» kan virke som et viktig produkt for en baby, men det er ikke nødvendig i det hele tatt. I alle fall er det veldig viktig å holde seg borte fra pulver som inneholder smuler, da det er problemer med utilsiktet pust og påfølgende lungeproblemer.

White Hills (Milia)

Milia forekommer hos 50% av nyfødte. De vises i form av små hvite papler og er forårsaket av dårlig hudfunksjon hos det nyfødte. Politiet kan vanligvis sees på pannen, kinnene, nesen og haken, men de kan sees andre steder. La dem være i fred, fordi de vil forsvinne alene innen en måned uten behandling.

Pediatrisk gjærsykdom

Munnhulen er forårsaket av gjærsykdom i munnhulen. Det vises på tungen og tennene, med knallrøde hvite plaketter (ligner på tørket melkekjøtt). Dette kan være forårsaket av en vanlig infeksjon i spedbarnsalder og munnhygiene, misbruk av antibiotika eller andre immunproblemer. Hos spedbarn er det ofte forbundet med bruk av antibiotika eller dårlig munnhygiene. Legen din kan trenge å foreskrive soppdrepende medisiner, for eksempel nystatin (Mycostatin, Nilstat, Nystex).

Vaskeråd for babyhud

Babyer kan være veldig følsomme for parfymer og harde vaskemidler. Bruk duftende vaskemiddel når du vasker babyklær og laken. Dette kan bidra til å forhindre allergi eller følsomhet.

Gul hud kan være et tegn på gulsott

Gulsott, også kalt hyperbilirubinemi, oppstår vanligvis i løpet av få dager etter fødselen. Det ser ut som gulfarging av hud, slimhinner og øyne. Det er vanligvis forårsaket av en sammenbrudd av normale erytrocytter som utskiller bilirubin (derav navnet hyperbilirubinemia). Sykdommen forsvinner vanligvis alene, men noen ganger når gulsott er alvorlig, kan det være behov for behandling. Rådfør deg alltid med barnelege for eventuelle problemer.

Solbrent baby

Babyer har ikke fordel av brannskader! Huden til et spedbarn og en baby er veldig følsom og kan lett brenne av soleksponering og forårsake reell og til og med permanent skade. Unngå direkte sollys hvis barnet går utenfor. Solkrem anbefales ikke for babyer under 6 måneder, så bruk en hatt, paraply eller andre midler når det er mulig. Påfør solkrem for babyer over 6 måneder. Hvis du mistenker at babyen din er solbrent, kontakt barnelege.

Baby hudpleieprodukter

I de fleste tilfeller bør hudpleieprodukter ikke brukes på veldig små babyer, da effekten av aktive kjemikalier er så høy at de kan absorberes i den tynne, uutviklede huden til babyer. Unngå fargestoffer og krydder, da de kan forårsake allergiske reaksjoner. Diskuter alltid med barnelege din hvilken mat du skal bruke til babyer.

Ta vare på huden din mens du er i badekaret

Å bade en baby kan være en gledelig og hyggelig opplevelse for både foreldre og barn. Husk imidlertid at babyens hud er veldig følsom, så prøv å unngå «skrubbing». La aldri en baby være uten tilsyn i vannet, da drukning er en stor risiko.

Babymassasje

Nyere forskning tyder på at mild massasje kan forbedre babyens søvn og redusere stress. Det er også en fin måte å kommunisere med babyen din på. Prøv å ikke massere for hardt etter å ha spist, da dette kan føre til at babyen spytter.

Vet når du skal se en barnelege

De fleste feber på babyens hud er ubetydelige og krever ingen behandling. Det er flere feber som kan kreve ytterligere evaluering. Enhver feber assosiert med utslett krever legevurdering. Det kan være nødvendig å evaluere utslett som inneholder blemmer eller andre væskefylte blemmer (pustler, blærer). Generelt sett ikke nøl med å kontakte barnelege med bekymring.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *