EN ALVAREZ-INTERVJU: HVA ER FORDELENE MED HYPNOSE?

EN ALVAREZ-INTERVJU: HVA ER FORDELENE MED HYPNOSE?

Hypnose er en nyttig og interessant form for terapeutisk intervensjon. Tiår med forskning på hvordan det fungerer og hvordan det brukes har ført til flere former for hypnoterapi i dag.

Takk skal du ha:

Hypnose er en nyttig og interessant form for terapeutisk intervensjon. Tiår med forskning på funksjon og anvendelse har ført til at det eksisterer flere former for hypnoterapi i dag, og mange psykologer bruker dem til å hjelpe pasientene.

Men … hva er hypnose? For bedre å forstå logikken i denne praksisen innen mental helse og følelsesmessig velvære Vi intervjuet psykolog Jon Alvarez Boccardo, en ekspert på emnet.

  • Relatert artikkel: «8 fordeler med psykoterapi»

Intervju med Jon Alvarez: Fordelene med hypnose i terapi

Yone Alvarez Boccardo er en psykolog som spesialiserer seg på bruk av hypnose og besøker sitt kontor i Barcelona både personlig og gjennom en online psykologitjeneste. I dette intervjuet forklarer han hva hypnoterapi er både i teorien og i praksis.


Hva fascinerte deg som et felt som ville trene hypnose i terapi på profesjonelt nivå?

Psykoterapi har et bredt spekter for mennesker, men vi trenger å utvikle oss som fagpersoner, utvide våre teoretiske og tekniske horisonter, og tilby rikere behandlinger for kunders personlige utvikling.

Under søket kom jeg over nye teoretiske og filosofiske strømninger som nok en gang introduserte hypnosebasert helbredelse. Når jeg forbedrer min praksis som hypnotisør, jobber jeg dypere inn i folks dype personlige dilemmaer og hjelper dem med å finne svar på de store spørsmålene som nesten alltid har forårsaket all slags lidelse og forvirring i deres liv.

Kan du som hypnoterapeut forklare hvordan hypnose fungerer etter din mening?

Hypnosen jeg utførte hadde sin opprinnelse i den amerikanske skolen, startet av Dolores Cannon, som utviklet en unik og transcendent metode for hypnose, kalt kvantehelingmetoden for hypnose.


Med denne metoden for hypnose blir en person ført inn i en tilstand av dyp avslapning, og hans Thetas hjernebølger blir aktive, og vekker dem delvis og i en tilstand av dyp meditasjon der de mister bevisstheten.

Fra synspunktet til pasienter som kommer til konsultasjonen, hvordan føles det å gjennomgå hypnoterapi?

Personen som deltar på hypnoseøkten er ikke nødvendigvis en psykoterapeut, og noen ganger kommer de i tide for å få erfaring og finne verdifulle svar på ubehag eller nåværende situasjon.

Ved hjelp av en kanal som åpnes for deres dype bevisstløshet, begynner en person å «drømme» og finne svar på aktuelle problemer fra forskjellige vinkler i disse hendelsene, fra personlige minner til minner fra den kollektive bevisstheten (som Carl Jung formulerer det). eller fremtiden.


På samme måte, i denne tilstanden av meditasjon, i den andre delen av hypnoseøkten, har personen en fredelig dialog med seg selv, og dette fører til angst, interne konflikter, lidelse og så videre. svarer. , av sin egen visdom, var de i en bevisst tilstand, og de kunne ikke komme inn fordi de var så involvert i ulempe og dagligliv. Gir en uoverensstemmende fremtid!

Ved å studere funksjonen til hypnose og vite hvordan den brukes i praksis, hva tror du er de viktigste mytene knyttet til denne praksisen, og hvordan vil du tilbakevise dem?

De fleste er redd for at de i denne tilstanden kan henvises til en spesialist, som er en løgn i individets nevrotiske strukturer. Dette er grunnen til at tradisjonell hypnose (som tobakk, narkotika eller alkoholavhengighet), som er basert på antydning om atferdsendring, ikke gir effektive resultater over tid, ettersom deltakerne ikke blir tilbudt et vanlig symptom. .

En annen myte er frykten for ikke å kunne kontrollere seg selv, ikke være i stand til å stoppe prosessen, eller ikke være i stand til å komme seg ut av den situasjonen hvis man er ukomfortabel av en eller annen følelsesmessig grunn. Dette er falskt, fordi i tilstanden til Theta-bølgen er en person i stand til å nå bevisstløshet uten å miste bevisstheten, han bygger bare en bro mellom sinnets to dimensjoner, så det gjør han hvis han vil forlate staten. Et morsomt eksempel på dette er at i løpet av 2-timers økter går de fleste på do, går frem og tilbake og ber om å fortsette hypnoseprosessen fra begynnelsen.

En annen myte støttet av selve psykoanalysen og senere av psykoterapeutiske strømmer er at hypnose ikke er nyttig eller effektiv. Og denne myten går gjennom et tilsvarende syn på fordelene med metoden. La meg forklare kort: Hypnose kan ikke endre atferd fordi vi ikke kan handle på noens vilje; Hypnose er effektiv for å skape en utvidet tilstand av bevissthet og for å oppnå dype responser på materie på en måte som sjelden er forbundet med essensen og essensen av tradisjonelle psykoterapeutiske metoder.

For hvilke problemer er hypnoterapi den mest nyttige og effektive?

Når du ser etter hypnose, er det viktig å vite nøyaktig hva folk forventer. Atferdsendring er et ekstra resultat av dypere begreper som kommer fra hypnoseprosessen, ikke fra menneskelig forslag.

Naturen til en persons avhengighet, spiseforstyrrelser, impulskontrollforstyrrelser (aggresjon) eller depressive lidelser endrer seg fra begrepene og oppdagelsene en person får fra hypnoseprosessen. Atferd kan bare endres ved endringene i livet som en person gjør gjennom en endring i sitt indre syn, når han er langt fra den sanne sannheten.

Nytten av denne teknikken er at den skaper en direkte bro til ditt sanne selv og effekten er transcendent.

Og på hvilke måter forbedres pasientene endringene? Tar det lang tid å observere de første resultatene?

Effektene av hypnose kan bli funnet i en økt eller i flere økter over en periode (jeg anbefaler vanligvis minst 3 måneder mellom de to).

Mens mennesket sliter med å finne de dype sannhetene som binder ham til seg selv på sitt sterkeste og mektigste sted, endres sorg, angst, lidelse, forvirring eller forvirring, lidelse i personlige og arbeidsrelasjoner, og mange andre problemer. Det som trengte å forandre seg, var motivets fremtid, som plaget ham for å endre sin tilnærming til forskjellige problemer i livet hans.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *