Erektil dysfunksjon (IMPOTENCE): SYMPTOMER OG BEHANDLING

Erektil dysfunksjon (IMPOTENCE): SYMPTOMER OG BEHANDLING

Erektil dysfunksjon er et av de vanligste seksuelle problemene for menn. Vanligvis skjer dette av en rekke årsaker, men prestasjonsangst kan forårsake det

Takk skal du ha:

Erektil dysfunksjon er et av de vanligste seksuelle problemene for menn. Vanligvis skjer dette av en rekke årsaker, men prestasjonsangst er en av de psykologiske opprinnelsene som kan forårsake det, og det gjør problemet til en ond sirkel som det er vanskelig å komme seg ut av.

Erektil dysfunksjon kan føre til konsekvenser på ulike områder av menneskelivet: problemer med selvtillit, vanskeligheter i forholdet osv.

Erektil dysfunksjon, hvorfor oppstår det?

Enhver endring i mekanismene som er involvert i ereksjon kan føre til erektil dysfunksjon. Fra begynnelsen er det viktig å vite om det er noen endringer på det organiske nivået (for eksempel nevrologiske eller vaskulære problemer).

Når enhver påvirkning av organisk opprinnelse er utelukket, kan vi vurdere problemene med psykologisk opprinnelse, og hovedpersonen i denne dysfunksjonen er opptatt av å jobbe igjen.


Årsaker: prestasjonsangst

Produktivitetsangst er en årvåken tilstand og en ny svikt som oppstår som svar på et sett med tanker knyttet til tidligere utilfredsstillende resultater.

«Gjør jeg?», «Hva om du tar feil igjen?» eller «Hva kan endre denne gangen?»fører individet til en sinnstilstand styrt av overdreven analyse; Meldingen kombinerer frykt med behovet for å finne en kanal.

Mistanke om dine egne evner, kombinert med stor uvitenhet (hva som forårsaker problemet), kan føre til depresjon og økte angstrelaterte tanker.

Hvordan kan psykoterapi hjelpe oss?

Det er utviklet forskjellige områder av psykoterapi som kan forårsake stress og angst i pasientens liv. (livserfaringer, nåværende jobb og sivilstand, forhold osv.), samt mer spesifikke forhold knyttet til atferdsmessige bekymringer


Oppgaven med å levere resultater, overdreven altruisme og selvobservasjon er de tre hovedtemaene for effektivitet. For å forbedre selvkontrollen fokuserer terapi på å finne automatiske tanker som motiverer deg til å holde deg våken. I kommentarfeltet blir følgende typer tanker besvart:

  • Behovet for en veldig konsistent og langsiktig erektil respons.
  • Kontrollerer tilfredsstillelsen til par mer enn seg selv og felles erotikk.
  • Regelmessig overvåking av penis og dens funksjon.

Å snakke om denne typen bekymringer gir pasienten en kanal for kommunikasjon som øker følelsesmessig selvbevissthet. Dette har ført til etableringen av alternative ideer, det senker stemmen til selvkrav og letter arbeidet med selvbevissthet. Tilsvarende letter bygningsdiskurs (konsepter) med alle de gjenværende elementene i problemet «bak kulissene» gjensidig forståelse og tilnærming av ektefeller.


Instruksjoner og tips brukt

Det er viktig å gi pasienten instruksjoner for å redusere nivået av spenning og trykk under samleie.

Mer presist, En av indikatorene som noen ganger anbefales i sexterapi er «forbud mot samleie» Under de første seksuelle møtene er bekymringene vi nevnte ovenfor (utfall 10, partnerens tilfredshet og selve den fysiologiske responsen) ikke grunn til bekymring.

Det er mange myter knyttet til kjønnsorganisering av samleie eller troen på at de bare er fullstendige når de trenger inn og når orgasme. Faktisk er kjønnsorganene den viktigste delen av menneskekroppen, men praksisen med å redusere samleie til nivået på kjønnsorganene er begrenset, spesielt hvis vi vurderer at hele kroppen vår er et seksuelt organ. Huden er et seksuelt organ, så det bør tas i betraktning i våre intime forhold.

Penetrasjon er en annen praksis med flere muligheter for selvtilfredshet. Samleie uten sex kan være veldig behagelig. Et annet mål med psykoterapi er å nyte dette.

Hva om en person ikke ber om hjelp?

Først og fremst er det viktig å skille mellom et isolert fenomen eller et identifisert problem.

Når det gjelder tilbakevendende dysfunksjon, kan det oppstå alvorlige problemer, for eksempel lav selvtillit, seksuell avholdenhet og ekteskapelig konflikt. Med henvisning til denne siste tingen, Troen på at «du kommer lenger og lenger unna» og «du vil ikke ha meg lenger» knytter problemet til feil grunner. og ender opp med å være en grunn til å diskutere og distanse.

Fra terapien til paret er det nødvendig å jobbe med å uttrykke frykten og behovene til hvert medlem, for å oppnå et miljø av kjærlighet og gjensidig oppmerksomhet … Problemet med ensomhet er nå side om side.

Og med for tidlig utløsning, hvorfor oppstår det?

For tidlig utløsning er det vanligste seksuelle problemet i den mannlige befolkningen. Mangel på slik kontroll kan skyldes mange forskjellige grunner. Faktisk er opprinnelsen uklar. Det vi vet er at det avhenger av psykologiske faktorer og tro på menn og seksualitet (kulturelle aspekter).

Blant faktorene som bidrar til denne dysfunksjonen, finner vi predisponerende faktorer (for eksempel familiehistorie, omstendigheter rundt første samleie og dårlig lesing), forskrivere (inkludert lav seksuell frekvens, som krever angst fra partner og leder) og omsorgspersoner (her angst for saken, mangelen på psykoseksuelle ferdigheter og konflikten mellom partnerne blir igjen observert), og ikke glemme alle de biologiske aspektene som vil oppstå i hvert tilfelle.

  • Relatert artikkel: «Tidlig utløsning og psykologi»

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *