HVA MEDISINER BRUKES TIL BEHANDLING AV CERVISKE MYOMER – EFFEKTIVITET

HVA MEDISINER BRUKES TIL BEHANDLING AV CERVISKE MYOMER – EFFEKTIVITET

Legemidler som brukes til å behandle livmorfibroider retter seg mot hormoner som regulerer menstruasjonssyklusen, som behandler symptomer som menstruasjonsblødning og bekkentrykk og smerte, men de er ikke fibroider.

Takk skal du ha:

Legemidler som brukes til å behandle livmorfibroider retter seg mot hormoner som regulerer menstruasjonssyklusen, som behandler symptomer som menstruasjonsblødning og bekkenpress og smerter, men de kan redusere størrelsen på fibroids, selv om de ikke eliminerer dem helt.

I tillegg brukes medisiner for å redusere blødning, andre medisiner som hjelper til med å lindre smerte og ubehag, og kosttilskudd som forhindrer utvikling av anemi, men ingen av disse medisinene hjelper til med å redusere størrelsen på fibroids.

Uterine fibroids er ondartede svulster som dannes i livmorens muskelvev. Plasseringen i livmoren, så vel som størrelsen, kan variere fra mikroskopisk til melon. Fibromer er veldig vanlige, og selv om noen er asymptomatiske, kan noen forårsake spasmer, blødninger eller vanskeligheter med å bli gravid. Lær mer om denne sykdommen.

De mest brukte medikamentene i behandlingen av fibroids:

1. Gonadotropinfrigivende hormonagonister

Disse stoffene reduserer produksjonen av østrogen og progesteron, kurerer ikke fibroids, reduserer størrelsen på fibroids og forbedrer problemet hos personer med anemi. Imidlertid skal de ikke brukes på lang tid, da de kan gjøre bein skjøre.

Gonadotropinfrigivende hormonagonister kan foreskrives for å redusere størrelsen på fibroids før operasjonen.

2. Intrauterin progestogenfrigivende enhet

Intrauterine enheter som utskiller gestagener kan redusere blødningen forårsaket av fibroids, men disse enhetene lindrer bare symptomene, men eliminerer ikke eller reduserer størrelsen på fibroids. I tillegg har de prevensjonsmessige fordeler og kan brukes som prevensjon. Lær mer om Mirena-enheten i livmoren.

3. Tranexaminsyre

Dette middelet tjener bare til å redusere blodstrømmen fra fibromene og bør bare brukes på dager der det er kraftig blødning. Se annen bruk av tranexaminsyre og hvilke bivirkninger det har.

4. Prevensjonsmidler

Legen din kan anbefale at du bruker et prevensjonsmiddel som regulerer blødning, selv om det ikke reduserer størrelsen på fibroids. Lær hvordan du tar p-piller.

5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen eller diklofenak, kan være effektive for å redusere fibromer, men disse stoffene er ikke i stand til å redusere blodstrømmen.

6. Vitamintilskudd

På grunn av den store mengden blod som vanligvis skyldes fibroids, lider også personer med denne tilstanden av anemi. Dermed kan legen din anbefale å ta kosttilskudd som inneholder jern og vitamin B12.

Lær om andre måter å behandle fibroids uten medisiner.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *