TYPER AV INTELLEKTUELLE TESTER – PSYKOLOGI

TYPER AV INTELLEKTUELLE TESTER – PSYKOLOGI

Studiet av intelligens er et av temaene for økende interesse for psykologer, og det har blitt populært innen psykologi. Dette er et vanlig ord i moderne visdom, det er et k

Takk skal du ha:

Studiet av intelligens er et av temaene som er av interesse for psykologer, og det er det psykologi begynte å bli populær. Selv nå visdom Dette er et vanlig ord, det var ikke for hundre år siden.

Konseptet er veldig abstrakt og generelt sett har skapt store diskusjoner blant ulike eksperter. Intelligens er muligheten til å velge det mest vellykkede alternativet for å løse et problem eller for å bedre tilpasse seg en situasjon. For ham tar en klok person beslutninger, reflekterer, undersøker, produserer, vurderer, samler informasjon og reagerer logisk.

Noen typer intelligens tester

Det finnes forskjellige typer intelligens, og det er det samme som intelligensprøver. Noen måler det som kalles «G-faktoren», mens andre måler forskjellige typer intelligens, for eksempel logisk-matematisk intelligens, romlig intelligens eller språklig intelligens.


Siden studiet av denne konstruksjonen startet, har flere teorier forsøkt å forklare det: Raymond Cattells utkrystalliserte og flytende intelligens, Spearmans bifaktorteori, Howard Gardners mange intellektuelle, og bare noen få av de mest kjente.

Birinchi intelligens test: Binet-Simon test

Utviklet av den første intelligensprøven Alfred Binet (1857-1911) og av en psykiater Theodore Simon, begge på fransk. Ved hjelp av denne første intelligensprøven ble det gjort et forsøk på å bestemme sinnene til mennesker som viste intellektuelle underskudd sammenlignet med resten av folket. Normen for disse gruppene kalles mental alder. Hvis testresultatet viser at den mentale alderen er under kronologisk alder, betyr det at den mentale alderen henger etter.

Denne testen har blitt gjennomgått og forbedret i flere land. Lewis Therman tilpasset den til Stanford-Binet-testen og navnet brukte begrepet intelligenskvote (IQ). Gjennomsnittlig IQ i ung alder anses å være 100.


Ulike typer intelligens tester

Det er forskjellige måter å klassifisere intelligensprøver på, men de vanligste er:

Tilegnet kunnskapstest

Denne typen testing måle kunnskapsnivået i et bestemt felt. På skolen bruker elevene dem for eksempel i form av eksamener for å finne ut om studentene har lært nok i ett fag. Et annet eksempel er testing av administrative ferdigheter for ansettelse.

Imidlertid er viktigheten av disse testene i måling av intelligens relativt, fordi intelligens vanligvis forstås som en evne, ikke akkumulering av tidligere ervervet kunnskap.

Muntlig rekognoseringstest

I denne typen tester Evnen til å forstå, bruke og lære et språk blir vurdert. Operasjonsforståelse, stavemåte eller ordforråd vurderes. Muntlige ferdigheter som er nødvendige for kommunikasjon og overlevelse i samfunnet, samt hvordan ideer er organisert gjennom språkstrukturen.


Digital intelligens test

Disse testene Måle evnen til å løse numeriske spørsmål. Denne typen test inkluderer en rekke oppgaver: regning, numeriske serier eller regning.

Logisk intelligens test

Disse typer tester Vurdere evnen til å tenke logiskderfor tester de en persons evne til å analysere og logisere. Dette er kjernen i mange intelligens tester fordi den brukes til å vurdere riktigheten eller uriktigheten til en idé, både når det gjelder innhold, deres kompatibilitet med hverandre og evnen til å utføre abstrakte operasjoner som er formelt relatert.

Typer intelligensstester: individuell gruppe

I tillegg til disse typene tester, er det andre tester som måler forskjellige typer intelligens, for eksempel emosjonell intelligens.

Test er derimot vanligvis klassifisert i henhold til deres bruk: individuelle tester eller gruppetester. Nedenfor er de mest populære rekognoseringstestene for denne typen test.

Individuelle tester

Individuelle tester blir gitt til en person. De mest kjente er:

Stanford-Binet letetest

Denne testen er en revisjon av Binet-Simon-testen. Den brukes hovedsakelig til barn (over 2 år), men den kan også brukes til voksne. Barn lager vanligvis mat i 30-45 minutter, voksne i opptil en og en halv time. Denne testen har en sterk verbal komponent og lar deg få IQ i fire områder eller størrelser: verbal resonnement, numerisk resonnement, visuell resonnering og korttidsminne, og global IQ er lik «G-faktoren».

WAIS-test

Wechsler intelligensskala for voksne Lar deg få IQ, og tilbyr også manipulerende IQ og verbal IQ uavhengig. Den inneholder 175 spørsmål og i tillegg en serie tegneserier og tall. Den består av 15 nettstasjoner og varer i 1 eller 2 økter på 90-120 minutter. Den brukes fra fylte 16 år.

WIPE тест

Utviklet av samme forfatter på forrige skala som WISC, David Wexler, Wechsler voksen intelligensskala (WAIS) som en tilpasning, men for barn i dette tilfellet. Som før tillater det ikke å oppnå poeng på tre skalaer: verbal, manipulerende og total. Den består av 12 kjellere.

Kaufman Kids prisbatteri (K-ABC)

Kaufmans vurderingsbatteri for barn Utviklet for å vurdere evnene til barn i alderen 2 1/2 og 12 1/2 år Løs problemer som krever samtidig og konsistent mental prosessering. I tillegg måler det lese- og regneferdigheter. Testene kan vare fra 35 til 85 minutter.

Ravens test

Hensikten er å måle IQ. Hvis dette er en ikke-verbal test, bør emnet beskrive de manglende delene av et antall trykte sider og for dette skal bruke perseptuelle, observasjonsmessige og analoge tenkningsevner fjern manglende deler. Det brukes til barn, ungdom og voksne.

Woodcock-Johnson III kognitive tester (WJ III)

Denne testen består av to batterier måling av generell intelligens, spesifikke kognitive ferdigheter og akademisk prestasjon. De passer for mennesker i alle aldre fra de er to år, så alderen er bred. Testen består av et standardbatteri for vurdering av 6 områder, og 14 ekstra vurderingsområder blir observert når du bruker et utvidet batteri.

Gruppe intelligens test

Gruppens intellektuelle tester er født av bidrag Arthur Otis, En student ved Stanford University og utdannet Lewis Therman. Den andre underviste ved samme universitet i skalaen Stanford-Bine. Otis oppfant denne testen for å tilpasse seg det kollektive testformatet og tok senere Army Alpha Exam for militærvalg og stillingsklassifisering.

Etter alfatesten dukket det opp andre tester for kollektiv bruk. Her er noen av de mest kjente:

Otis-Lennon skoleferdighetsprøve (OLSAT)

Denne testen består av ulike figurative, verbale, figurative og numeriske elementer måling av verbal forståelse, verbal resonnement, billedresonnering, figur og numerisk resonnement. Den brukes til barn fra skole til 12. klasse. Det er to former og syv nivåer av denne testen, som hver kan administreres på 60-75 minutter.

Kognitiv test (CogAT)

Dette er en test Måler barns tenkning og problemløsningsferdigheter ved hjelp av verbale signaler, numerisk og romlig. Testen består av forskjellige nivåer, 3 batterier (verbale, digitale og ikke-verbale) og ledelsen varer i omtrent 90 minutter.

Wonderlic Staff Test

Dette er en test 50 poeng bestående av likheter, definisjoner, regning og logiske problemer, romlige forhold, bokstavelige sammenligninger og adresseplassering. Det er et mye brukt verktøy i rekrutteringsprosessen på arbeidsplassen. Bruken er kort: 12 minutter.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *