ADHD: ADHD FOR KVINNER OG JENTER – HELSE

ADHD: ADHD FOR KVINNER OG JENTER – HELSE

ADHD utvikler seg i barndommen og kan påvirke hvem som helst, men genene dine spiller en stor rolle. Det anslås at 5% til 11% av barna har ADHD. Og de fleste av dem er jenter. Litt kjære

Takk skal du ha:

Hvem får ADHD?

ADHD utvikler seg i barndommen og kan påvirke hvem som helst, men genene dine spiller en stor rolle. Det anslås at 5% til 11% av barna har ADHD. Og de fleste av dem er jenter. Noen barn blir eldre, men mer enn tre fjerdedeler av mennesker med ADHD i barndommen når voksen alder.

Statistikk er villedende

Gutter har minst dobbelt så stor sannsynlighet for å bli diagnostisert med ADHD som jenter, men dette betyr ikke at de er hos gutter. Ifølge noen eksperter er det mindre sannsynlig at jenter blir diagnostisert fordi symptomene deres er vanskeligere å oppdage.

Det er nesten over

Kvinner er mindre sannsynlig å bli studert for ADHD enn menn. Som et resultat er lite kjent om deres innvirkning. ADHD starter alltid i barndommen, men mange kvinner vet ikke det før voksenlivet, hvis de ikke vet det i det hele tatt.

ADHD kan være annerledes hos kvinner

Det er tre hovedtyper av ADHD: uoppmerksom, hyperaktiv-impulsiv og kombinert uoppmerksom og hyperaktiv-impulsiv. Den forsømte typen er mer vanlig hos jenter. Dette vekker ikke alltid oppmerksomhet fra lærere og foreldre.

Hvordan vise?

Vanlige symptomer på uforsiktig ADHD inkluderer:

  • Mangel på fokus og vanskeligheter med å lytte og være oppmerksom
  • Det er lett å bli distrahert, uorganisert og glemme mange ting
  • Ikke akkurat utført
  • Gjør tilsynelatende uforsiktige feil

Effekter av ADHD

I likhet med gutter står jenter med ADHD overfor mange utfordringer i skolen. Imidlertid kan de oppleve vanskeligheter med å opptre. Jenter med ADHD blir sett på som drømmere. Å takle dem kan være vanskelig. Det er også viktig å samarbeide med en lege for å forsikre deg om at det ikke er noen symptomer som kan føre til nedsatt læring, for eksempel dysleksi. Når de er identifisert, kan dysleksi og andre funksjonshemninger behandles vellykket.

For eldre kvinner gjør ADHD det vanskeligere å holde seg på jobb og takle stressene i hverdagen. Kvinner med ADHD kan slite med å håndtere personlig økonomi, gjøre husarbeid og ta vare på barn.

Emosjonell belønning

Jenter med ADHD er mer sannsynlig å skylde på seg selv når de har problemer med å fullføre arbeidet enn gutter med problemer. På grunn av ADHD synes noen jenter det er vanskelig å lese de sosiale tegnene som får dem til å føle seg usikre. Dette kan hindre vennskapet deres.

Dette kan føre til depresjon, angst og spiseforstyrrelser. Jenter med ADHD er mer sannsynlige enn jenter uten anoreksi eller bulimi.

Ikke vær likegyldig

Diagnose er det første trinnet til riktig behandling. Medisiner og atferdsterapi kan bidra til å håndtere ADHD.

Kontakt legen din hvis du merker tegn på et problem. Lærere tilbyr ikke ADHD-priser for jenter like mye som for gutter. Hvis læreren henvender seg til datteren din, ta henne på alvor. Hvis barnet ditt har ADHD, går det ingen steder.

Medisiner og hormoner

Symptomer kan endres over tid. Men hormoner kan endre dem. Hormonelle endringer kan påvirke hvor godt medisinen din fungerer, eller hvor godt symptomene dine håndteres i løpet av menstruasjonssyklusen, graviditeten og overgangsalderen. Hvis du merker en forskjell, snakk med legen din. Han eller hun må justere medisinen din etter behov.

Å leve med ADHD

ADHD kan være alvorlig, men ikke hos barn eller voksne. Selv når det ikke er noen kur, kan folk som tar vare på seg selv nå sitt fulle potensiale og leve et lykkelig og lykkelig liv.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *