ANMELDELSE OM SJOKOLADE: HEMMELIGHETER OM MELLEMLAGRING – HELSE

ANMELDELSE OM SJOKOLADE: HEMMELIGHETER OM MELLEMLAGRING – HELSE

Her er hemmelighetene for å nyte sjokolade i moderasjon.Elaine Magi, MPH, RDSlimming Clinic WebMD – EkspertkolonneHvis du går rundt meg i mer enn noen få timer, er jeg bare

Takk skal du ha:

Synden til alkoholisme

Her er hemmelighetene for å nyte sjokolade i moderasjon.

Elaine Maggie, MPH, RD
Vekttapsklinikk WebMD – Ekspertkolonne

Hvis du går rundt meg i mer enn noen timer, vil du innse at jeg bare har en mat, bare en mat, og at jeg kan bli gal. Det er ikke kaffe (om enn brun) eller iskrem (om enn kremaktig), og smeltepunktet er litt under kroppstemperaturen. Ja, baby … det er sjokolade.

Her er en tilståelse for å komme oss i gang. En dag i St. Patrick ga søsteren mine to døtre sjokoladetroller innpakket i 3-tommers folie fra en fin sjokoladebutikk. Senere la jentene dem i kjøleskapet etter smak. Normalt ville disse leprechauns være tryggere enn min lyst på sjokolade. Men noen dager senere ønsket jeg å ta en bit eller to med sjokolade. Når du leter etter de vanlige sjokoladesteinene, til og med sjokoladeflis til baking – brønnen er tørr! Før han kunne si «Lepechons lykke,» gikk en nikk. Noen dager senere tok jeg den opp til mine spisse føtter.

Jeg er ikke tvangsspiser, jeg har egentlig ikke lyst på mat for å si det mildt. Men som Leprechaun-massakren viste meg, elsker jeg sjokolade, som er uten sidestykke av annen mat jeg har oppfunnet.

Har jeg flere biter samtidig? Ikke egentlig. Siden jeg ikke fratok meg sjokolade, var det noe som alltid ville gi meg en liten glede: noen sjokoladekys her og en spiseskje sjokoladeflis der.

La meg gi deg en liten hemmelighet. På høyre side av kjøleskapsdøren er sjokoladeavfallet mitt – en type sjokolade i noen biter som sjokoladeflis eller Hershey Nuggets.

Vent … Jeg har en sprø metode!

Элейндин Frozen Chocolate Trick

Den er basert på min «Elaine Magis teori om frossen sjokolade»: når du legger et stykke frossen sjokolade i munnen i mengden du biter, tvinger det deg til å tilbringe tid med glede. Du kan ikke bite den, så det er ikke noe annet valg enn å varme den og myke den forsiktig og pakke den rundt tungen.

Denne metoden gir Hershey korn 3 minutter med sjokoladeekstase per dag, sammenlignet med noen sekunder for sjokolade ved romtemperatur. Jeg vet dette fordi jeg måtte finne ut tiden min noen ganger (det var et veldig morsomt eksperiment – prøv det hjemme!).

Кош Whammy

Synes du sjokolade smaker godt? I følge noen forskere ved Yale University lukter det også godt. De fant at lukten av sjokolade aktiverte forskjellige områder av hjernen enn lukten. Vet du hva han forteller meg? Det må være rimelig å gjøre begge deler samtidig!

Neste gang du tar en bit eller to av sjokolade, kan du prøve å sette pris på det på nesen og se om det forbedrer opplevelsen.

Prøv det motsatte – smak på sjokoladen mens du klemmer nesen (dette blokkerer luftstrømmen mellom luktesystemet og munnen), og legg merke til at smaken synker.

Det er mange helsemessige fordeler (men da er jeg ensidig)

Da en ny studie kom ut at å spise sjokolade er bra for helsen din, elsker jeg det fordi det bekrefter min dype respekt for kakaobønner. Jeg sa deg at sjokolade er bra – den kommer til og med fra bønner!

Jeg advarte om at sunne ting inkluderer mørk sjokolade og kakaopulver, ikke populær melkesjokolade. De fleste av helsemessige fordeler ser ut til å komme fra antioksidanten flavanoler, som også finnes i andre planteprodukter som te, druer, grapefrukt og vin. Kakaobønner er spesielt rike på dem.

Flavonolinnholdet i sjokolade avhenger av flavonolinnholdet i kakaoplanten og konverteringen av kakao til sjokolade. Generelt har sjokolade med kakaopulver imidlertid flere flavonoider enn mørk sjokolade, mørk sjokolade inneholder mer melk enn melk, og hvit sjokolade ikke.

«Mørk sjokolade og kakao kan bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.»

Her er to helsemessige fordeler av mørk sjokolade eller kakao (men husk at det er behov for mer forskning):

Mørk sjokolade og kakao hjelper:

  • Reduser risikoen for hjerte- og karsykdommer. Dette skyldes det høye innholdet av mettede fettsyrer kalt stearinsyre (som har vist seg å ha en nøytral effekt på blodkolesterol) og flavonoider i sjokolade. Etter å ha gjennomgått en studie av 136 vitenskapelige publikasjoner, konkluderte forskerne med at kakao og sjokolade HDL kunne redusere risikoen for hjertesykdom ved å øke «godt» kolesterol. senke blodtrykket; LDL forhindrer oksidasjon av «dårlig» kolesterol, noe som fører til dannelse av plakk på veggene i disse arteriene; og med betennelsesdempende virkning. Ulike studier av flavonoider har antydet at de kan bidra til å forhindre død fra hjertesykdom.
  • Senke blodtrykket. En liten italiensk studie fant at en daglig servering av mørk sjokolade (verdt 480 kalorier) senker blodtrykket og forbedrer insulinfølsomheten (et hormon som gjør at kroppen din kan bruke glukose til drivstoff). Studier med andre matvarer, som te og vin, som inneholder flavonoler, har vist slike gunstige effekter på blodtrykket.

Slapp av og drikk sjokolade!

Disse flavonoider i sjokolade stimulerer kroppen til å øke nitrogenoksid og hjelper til med å slappe av blodkarene (frigjøres fra den indre foringen av arteriene og slappe av karene). University of California-Davis, Harvard University, University of Dusseldorf, Germany, og Masterfoods, Inc.

Disse forskerne fant at friske mennesker spiste flavonolrik kakao, noe som forbedret deres evne til å slappe av blodkarene betydelig på grunn av økte nivåer av nitrogenoksid.

Vokt dere for sjokolade

Helsemessige fordeler av sjokolade Hvis du legger til disse kaloriene i tillegg til det normale inntaket og i store mengder, kan helsemessige fordeler gå tapt – i så fall kan du tilsette et pund sammen med flavanol.

Så det beste alternativet er å se etter fettfattige, lite sukkeroppskrifter som krever kakao. Hver dag kan vi også være sikre på at to av favorittsjokoladene våre er mørke.

Her er en oppskrift på en kakaorik drink for å komme i gang. Og glad sjokolade (ja, jeg mener Valentinsdag), alle sammen!

Lite og Minty varm sjokolade

Som et magasin: 1 glass (skummet eller fettfritt) av hvilken som helst type melk du bruker

3 ss SPLENDA kalorifri dessert
3 ss kakao (helst bearbeidet i Holland)
2 kopper skummet 1% melk eller skummet melk eller skummet melk halv
1/4 ts mynteekstrakt

  • I en liten gryte, tilsett milt og kakao og bland med skummet. Tilsett melk gradvis i kakaoblandingen og visp til den er jevn.
  • Kok på middels varme til den er godt oppvarmet. Rør inn mynteekstrakt og server med det samme.

Utbytte: 2 porsjoner

Bir servering: 120 kalorier, 10 g protein, 16 g karbohydrat, 3,7 g mai, 2,3 g kanykkan may, 10 mg kolesterol, 3 g fiber, 125 mg natrium. Maidan alyngan kalori: 25%.

Oppskrift av Elaine Magi; © 2006 Elaine Magee

Først publisert i februar 2006.
Medisinsk fornyelse januar 2007.

KILDER: Ernæring og metabolisme, 3. januar 2006. American Journal of Clinical Nutrition, Mars 2005. Neuron, 18. august 2005. Materialer fra National Academy of Sciences, 24. januar 2006-bodde; bind 103

© 2007 WebMD Inc. Alle rettigheter forbeholdes.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *