Hvordan gi tilbakemelding i opplæring og psykologisk inngrep

Hvordan gi tilbakemelding i opplæring og psykologisk inngrep

Fra et coachingsynspunkt er ikke tilbakemelding viktig hvis vi følger visse retningslinjer når vi uttrykker vår mening om en annen person. Denne utvekslingen er direkte og folk a

Takk skal du ha:

Fra et coachingsynspunkt er ikke tilbakemelding viktig hvis vi følger visse retningslinjer når vi uttrykker vår mening om en annen person. Hvis denne utvekslingen er direkte og mellommenneskelig og Dette er gjort for å hjelpe deg å lære og vokse. Derfor er det ikke kritikk, men tilbakemelding å gi en mening om hvordan vi oppfatter innvirkningen på forbedringen av menneskelig aktivitet og dens utvikling.

I tillegg, for å gå fra kritikk til tilbakemelding, må en kommentar være argumenterende, klar, konstruktiv, rettidig og fremtidsrettet. For eksempel vil svaret være: «Vi får se om teamet ditt blir lagt på eller ikke.» Også: «La oss snakke om hva som skjer. I teamet ditt …».

  • Relatert artikkel: «6 typer coaching: forskjellige trenere og deres funksjoner»

Tilbakemelding, utviklingsverktøy

Tilbakemelding hjelper oss med å utvikle våre sterke sider og identifisere og forbedre våre svakheter, tillater utvikling. Når det er positivt, har det en kraftig effekt på kontrakten. «Noen andres oppfatning av våre handlinger presser oss, fordi den har en positiv innvirkning på våre fremtidige handlinger og hjelper oss med å forbedre oss hele tiden,» er EEC-trenerne opplært i coachingtrening og virksomhetsintervensjon.


I tillegg er det ifølge eksperter ingen negative kommentarer. «Tilbakemeldinger er alltid positive fordi de alltid beveger seg fremover.»

På denne måten, Å dele det vi synes om andres arbeid er et ansvar. Fra EEC ser de «tilbakemelding som en forpliktelse fordi det er den eneste måten vi kan utvikle oss selv og hjelpe den andre personen til å vokse.»

Dette er tosidig

Tilbakemeldingsfenomenet går i to retninger. Husk hva du har Vet hvordan handlingene dine oppfattes og hvilken innvirkning du skaper. Hvis du ikke gjør det, vil du være den siste personen som kjenner feilene dine. «Veldedighet ber andre om å be oss se hva vi ikke har sett,» forklarte de i EØF.

  • Du kan være interessert i «Personlig utvikling: 5 grunner til selvrefleksjon»

4 nøkler, ikke skrudd

Eksperter fra Escuela Europea de Coaching identifiserer fire magiske aspekter ved å gi og motta ideer riktig. Det viktigste er å forstå ideen som en gave.


1. En mening er alltid en mening om et faktum

Tilbakemelding og tilbakemelding Det er nødvendig å skille mellom meninger og fakta.

2. Det er ikke nødvendig å lagre verdifull informasjon

Hvis vi ikke gir tilbakemelding, vil vi ha noe som kan brukes til vekst av en annen person.

3. Be om tilbakemelding

Når de ikke blir administrert, kan de komme på villspor og miste den rette veien hjelper vår vekst.

4. Vurder tilgangen til den informasjonen

Tilbakemelding er en fordel i våre hender, det er et verktøy for vekst og utvikling av andre.

Hatere kommer til å hate

Til slutt, husk dette Kritikk tjener til å kritisere og tjener til å forbedre tilbakemeldinger. Når du sier at du oppfører deg dum, “Du er dum.

«Tilbakemelding er ikke noe som gjøres av noen andre, det er noe som gjøres av noen andre,» avslutter trenerne til European Coaching School. «Å snakke om mening betyr å sette en person først, og han eller hun trenger å snakke om behovet for å være sårbar, å kommunisere, å samarbeide og ikke å ha rett.»


osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *