Jeg er trist: Du kan gjøre 9 ting når du føler deg dårlig

Jeg er trist: Du kan gjøre 9 ting når du føler deg dårlig

Oppmerksomhet kan noen ganger lure oss. Selv mennesker med skuddsikre vester kan takle kompleksiteten i hverdagen. Romantisk skilsmisse, avskjed, arbeid med en kjær

Takk skal du ha:

Oppmerksomhet kan noen ganger lure oss. Selv mennesker med skuddsikre vester kan takle kompleksiteten i hverdagen.

Romantisk skilsmisse, avskjed, arbeid med en kjær, tap av en kjær … dette er bare noen få eksempler på livets hindringer. Hvorvidt vi godtar denne eksistensielle retretten i god tro eller omvendt, om vi blir overveldet av sorg og setter oss i en tilstand av likegyldighet og demotivasjon, avhenger av flere faktorer.

  • Relatert artikkel: «Hvilke typer depresjon er det, og hva er symptomene deres?»

«Jeg er trist»: hva kan vi gjøre for å gi slipp på sorgen?

En av de vanligste setningene i psykologi- og terapiklinikker er, «Jeg er opprørt.». Noen ganger kan sorg ha lignende årsaker. Imidlertid kan det i andre tilfeller ikke være en spesifikk årsak til denne følelsen av håpløshet, men heller en global beregning av ulike uønskede hendelser.


I noen tilfeller er årsaken til denne sorgen en nevrokjemisk ubalanse i hjernen, og det er veldig vanskelig å finne årsaken.

  • Anbefalt artikkel: «6 Forskjeller mellom tristhet og depresjon»

9 ting og handlinger for å senke humøret ditt

Uansett årsak, Det er faktisk viktig å ha en rekke psykologiske verktøy som lar deg identifisere og gripe inn i en tragisk situasjon og fortvilelse.

Enten du er en mental helsepersonell eller hvis du lider av et symptom som plager deg, er det mange ting du kan gjøre for å lindre denne mentale tilstanden. Her er ni ting og aktiviteter for å begynne å overvinne de negative følelsene vi føler.

1. Lesebøker

Hvis du har sluttet å tenke, har du lagt merke til at sorgen din i det minste er delvis relatert. Du tenker for mye på tidligere feil og dilemmaer. En slik sladder presser deg til å absorbere det, og det er vanskelig å unngå det.


Å lese bøker kan hjelpe deg med å unngå de repeterende og kjedelige tankene, uavhengig av sjanger. I tillegg utvider fordypning i ny kunnskap eller erfaringer deg og frigjør deg fra kjedelige ritualer som kan føre til dårlige følelser.

2. Trening

Trening aktiverer hjernen og tvinger den til å møte visse behov i kroppen vår. Dette skyldes frigjøring av nevrokjemikalier (serotonin, adrenalin …) som er assosiert med tilsetning, aktivering og lykke. Dette betyr ikke at en halv times løping vil løse tristhetens følelser, men hvis du bruker dette rådet og gjør det til en daglig vane, vil du begynne å se livet annerledes.

Hvis øvelsen er moderat intensitet og utendørs, så er alt bra.

  • Les denne artikkelen av en psykolog for å lære mer Jonathan Garcia-Allen: «10 psykologiske fordeler med trening»

3. Nærmer seg naturen

Strandvandringer, skogutflukter, fotturer, fjellklatring, rafting … Alle disse aktivitetene er rettet mot det naturlige miljøet, vekk fra røyk, haster, biler, stress …


Å være i nærkontakt med naturen går litt tilbake til røttene våre, og hjernen vår setter pris på det og oppmuntrer oss positivt.

4. Omgi deg selv med selvsikre og optimistiske mennesker

Hvis du uttrykker din sorg overfor en venn eller et familiemedlem, kan du få noen kommentarer som, selv i god tro, kanskje ikke hjelper. Setninger som «muntre opp», «du må forlate huset» eller «ikke så farlig», gjør selvfølgelig ikke underverker, men de får deg til å føle deg skyldig.


Selv om, Det er mennesker som har nok innlevelse og forståelse til å hjelpe stort. De vil at du skal være tydelig og støttende for det du trenger, å forklare hvordan du har det hvis du vil, eller å gjøre noe sammen, og så videre. I alle fall, husk at du er den eneste personen som er ansvarlig for å overvinne denne triste situasjonen. Ikke deleger det ansvaret … bare hvis noen støtter deg, setter pris på det og forstå at du ikke er alene: det er mennesker som forstår deg og vil gjøre sitt beste for å komme videre og gjenoppbygge tilliten.

5. Samarbeid for solidaritet

Det sies ofte at vi er lykkeligere når vi gir oss tid til andre enn når vi tar disse tingene (gaver, gjestfrihet …). Hvis du er i sorg, som vi har forklart, kan du være deprimert og se på verden gjennom brillene dine, som er fylt med følelser som løper fritt gjennom brillene dine.


Samarbeid med en ikke-statlig organisasjon eller et solidaritetsprosjekt lar deg ikke bare kommunisere og være aktiv, men du kan også se at folk lider og at du er nyttig for samfunnet.

6. Spis riktig

I noen tilfeller er sorg forbundet med tristhet. Hvis du fortsatt lider av angst, har du kanskje lagt merke til at du blir tvunget til å spise mer enn før, eller at du spiser mindre og verre fordi du ikke er sulten. I alle fall, hvis du merker en plutselig endring i vekt eller høyde om noen uker, bør du ta grep om dette problemet, fordi kosthold er veldig viktig for deg.


God ernæring hjelper kroppen din å absorbere næringsstoffene den trenger for å holde seg i form. Dette vil styrke hjernen og mental helse. Kontakt en ernæringsfysiolog hvis du tror det vil gi deg spesifikke instruksjoner for forbedring på dette området.


7. Øv på meditasjon og advarsel

Depresjon eller langvarig sorg er forbundet med stressende situasjoner og depresjonsfølelser. Det er ingenting bedre enn å lære å tenke og / eller grunn til å lindre disse negative følelsene.

Disse teknikkene lar deg slappe av og fokusere på nåtiden.

  • Mer om advarsel i denne artikkelen av en psykolog Bertrand Regader: «Hva er sunn fornuft?: 7 svar på spørsmålene dine»

8. Bli kvitt dårlige vaner

Drikker alkohol, røyker, sitter foran skjermen i lange timer, behandler andre dårlig, drikker sukkerholdige brus eller hurtigmat … SDe er dårlige vaner for din generelle helse og kan forårsake problemer som vil påvirke humøret ditt før eller senere..


Hvis du merker at noen av disse faktorene endrer seg daglig, er det lurt å identifisere dem og rette dem.

9. Rådfør deg med en psykolog

Noen ganger vedvarer følelsen av sorg, og selv om livet med denne sekken er ubehagelig, er det veldig vanskelig å komme seg ut av den negative syklusen. I slike tilfeller, Støtten fra en mental helsepersonell kan være til stor hjelp.

Psykologer og psykologer kan gi deg spesifikke verktøy som hjelper deg med å håndtere symptomene på ubehag, samt å bedre forstå kilden til problemet, tolke det selv og gi slipp på skyld.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *