Alkoholforstyrrelser: Årsaker, symptomer, behandling, gjenoppretting – HELSE

Alkoholforstyrrelser: Årsaker, symptomer, behandling, gjenoppretting – HELSE

Noen ganger er alkoholmisbruk ikke det samme som overspising. Mange spiser for mye om gangen. Største Thanksgiving Hvem har ikke vondt i magen etter middagen? Fra slik mat

Takk skal du ha:

Hva er alkoholisme?

Noen ganger er alkoholmisbruk ikke det samme som overspising. Mange spiser for mye om gangen. Største Thanksgiving Hvem har ikke vondt i magen etter middagen? Personer med slike spiseforstyrrelser blir tvunget til å gjøre det regelmessig – minst en gang i uken i 3 måneder eller lenger.

Føler meg plaget

Personer med dårlig fordøyelse tror at de ikke kan kontrollere hvor mye eller til og med hva de spiser. De spiser vanligvis alene før de blir syke eller når de ikke er sultne. Synd, skam, avsky eller sorg kommer etter sorg. Folk skammer seg så mye over atferden at de prøver sitt beste for å skjule det for familie og venner.

Dette er forskjellig fra bulimi

Bulimi og alkoholisme er ikke det samme, men symptomene er de samme. Personer med bulimi spiser alltid for mye, og de kan oppleve de samme negative følelsene, som tap av kontroll, skam eller skyld. En viktig forskjell er at personer med bulimi blir «renset» senere. De kan kaste opp, bruke vanndrivende eller vanndrivende, eller trene for mye. Rensing inkluderer ikke overspising.

Hvem er i fare?

Alle, uavhengig av rase, kjønn, alder eller vekt, kan lide av underernæring. Det antas å være den vanligste spiseforstyrrelsen i USA, men kan være litt mer vanlig hos kvinner, men menn kan også akseptere det. Mer enn 6 millioner amerikanere – 2% av mennene og 3,5% av kvinnene – møter denne situasjonen på et eller annet tidspunkt i livet. Det er mer vanlig hos middelaldrende menn. 1,6% av ungdommene spiser ikke mye.

Hvordan påvirker dette vekten

Mange mennesker med fordøyelsesbesvær sliter også med vekten. Omtrent to tredjedeler av personer med denne tilstanden er overvektige, og en studie fant at den kan forekomme hos opptil 30% av de som søker behandling for vekttap. Personer som er overvektige eller overvektige har større sannsynlighet for å ha helseproblemer, for eksempel hjertesykdom, høyt blodtrykk og type 2-diabetes.

Det handler om mental helse

De fleste mennesker med opprørt mage har andre emosjonelle eller psykiske problemer, som depresjon, angst, bipolar lidelse og narkotikabruk. De kan også oppleve stress, søvnmangel og lav selvtillit eller fysisk forlegenhet.

Hva forårsaker underernæring?

Eksperter vet ikke nøyaktig hva som forårsaket matsvinnet. Mange faktorer, for eksempel en persons gener, psykologi og bakgrunn, kan være involvert. Overspising kan føre til en spiseforstyrrelse, men vi provoserer det ikke bare. Noen mennesker kan være spesielt følsomme for mat på grunn av lukten eller beskrivelsen av maten. Angst kan også være forårsaket av stressende eller traumatiske hendelser, for eksempel død av en kjær eller vekttap.

Gjenoppretting er mulig

Hvis du tror du har en spiseforstyrrelse, kan den behandles vellykket. Det første trinnet er å stille en diagnose. For å gjøre dette vil legen din eller en annen helsepersonell utføre en fysisk undersøkelse og stille deg spørsmål om dine spisevaner, emosjonelle helse, kroppssammensetning og følelser om mat.

Behandling: Hjelp med tanker, følelser og mat

Å snakke med en psykiater eller annen rådgiver er viktig når du arbeider med emosjonelle problemer. Kognitiv atferdsterapi (CBT) tar sikte på å endre negative tanker som kan gjøre spising verre. Interpersonell terapi (IPT) løser potensielle forholdsproblemer. Du vil også jobbe med en ernæringsfysiolog for å lære sunne spisevaner og føre en matdagbok mens du blir frisk.

Hva med medisin?

Noen medisiner, som antidepressiva og spesifikke antiepileptika, kan være nyttige i rådgivning for å kontrollere appetitten og oppmuntre til alkoholisme. Vyvanse (lisdexamfetamine), legemidlet som brukes til å behandle ADHD, er det første legemidlet som er foreskrevet av FDA for å behandle alkoholfrie spiseforstyrrelser. Det er ikke kjent hvordan stoffet fungerer, men studier har vist at Vivanse kan bidra til å redusere antall ekstra dager per uke.

Vekttap ved fordøyelsesbesvær

Overdreven drikking fører til vektøkning, mister overflødig kilo og opprettholder dem permanent. Som en del av behandlingen kan folk som spiser mye trenger hjelp i denne forbindelse. Tradisjonelle vekttapsprogrammer kan hjelpe, men noen mennesker sliter med strenge dietter. Spør legen din om det er et spesielt vekttapsprogram for personer med spiseforstyrrelser.

Forebygging

Hvis du står i fare for å spise for mye, kan du ta skritt for å forhindre det. Fokuser på følelser av skyld, skam, avhengighet eller lav selvtillit. Hvis du har lignende problemer eller underernæring i familien din, snakk med legen din eller terapeuten.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *