LITTLE HEART TEST: HVA, HVORFOR OG NÅR DU SKAL GJØRE DET – EFFEKTIVITET

En liten hjertetest er en av testene som er utført på babyer som er født mer enn 34 uker gravid og fortsatt er på fødeavdelingen, 24-48 timer etter fødselen.

Takk skal du ha:

En liten hjertetest er en av testene som er utført på babyer som er født mer enn 34 uker gravid og fortsatt er på fødeavdelingen, 24-48 timer etter fødselen.

Denne testen utføres av et team etter fødselen og brukes til å sjekke om babyens hjerte fungerer som det skal, da det ikke er mulig å oppdage hjertesykdom under graviditeten.

Sjekk alle testene din nyfødte vil gjøre.

Hva er det for?

En liten hjertetest brukes til å vurdere hvor godt babyen tilpasser seg livet utenfor livmoren. Denne testen kan oppdage abnormiteter i hjertets muskler og blodkar, samt kontrollere hjertefrekvensen for antall slag per minutt, selv om blodet som pumpes fra hjertet inneholder nok oksygen til babyen.

Noen av endringene som ble observert som følge av en liten hjertetest:

1. Ventrikulær septumfeil

Denne feilen består av en åpning mellom høyre og venstre ventrikkel, som er de nedre delene av hjertet og ikke skal være i direkte kontakt med hverandre. Normalt lukkes denne åpningen naturlig, men i alle fall vil barnelege ta seg av om stengingen er spontan eller om det er behov for kirurgi.

Barn med denne milde lidelsen har ingen symptomer, men i moderate tilfeller kan det forårsake åndedrettsvekkelse og vektøkning.

2. Perforering av hjertet

Atriet er den øvre delen av hjertet, som deler den i venstre og høyre del og kalles hjertestrukturen. Mangelen som forårsaker atriell septum sykdom er en liten åpning i septum som forbinder de to sidene. Denne åpningen kan lukkes spontant, men det er tilfeller der det er behov for kirurgi.

Babyer født med denne endringen har ingen symptomer.

3. Fallot tetralogi

Fallots Tetralogy er en samling av fire defekter som kan påvirke hjertet til en nyfødt. For eksempel når den nedre venstre hjertekammer er mindre enn normalt, og dette får musklene til å vokse, svulmer babyens hjerte.

Disse manglene reduserer kroppens oksygentilførsel, og et av symptomene på sykdommen er en endring i babyens lepper og fingre til rosa og blå. Se andre symptomer på Fallons tetralogi og behandlingsalternativer.

4. Transposisjon av store arterier

I dette tilfellet fungerer de store arteriene som er ansvarlige for sirkulasjonen av oksygen og ikke-oksygenert blod i omvendt retning, med oksygensiden som ikke blir erstattet av den oksygenfrie siden. Tegn på transponering av de store arteriene kan skyldes mangel på oksygen noen timer etter fødselen, og babyens hjertefrekvens kan øke.

I denne sykdommen er reparasjonsoperasjon ofte indikert for å koble blodkarene der de skal oppstå under graviditet.

Hvordan eksamen gjennomføres

Testen utføres mens barnet ligger med gode varme hender og føtter. Et spesielt armbånd for nyfødte måler oksygenmengden i blodet i babyens høyre hånd.

Det er ingen kutt eller hull i denne testen, så babyen vil ikke føle smerte eller ubehag. I tillegg kan foreldre gå med barnet og gjøre det komfortabelt.

I noen tilfeller kan denne testen brukes til å måle oksygenmengden i blodet ved hjelp av samme håndledd på barnets fot.

Hva betyr resultatet

Når oksygenivået i babyens blod er over 96%, blir testresultatene ansett som normale og negative, så babyen blir utskrevet fra fødeavdelingen ved slutten av alle tester av nyfødte og opprettholder den daglige pleien av babyen.

Hvis testen er positiv, er oksygenivået i blodet minst 95%, og hvis dette er tilfelle, gjenta testen om 1 time. I denne andre testen, hvis resultatet vedvarer, dvs. forblir under 95%, bør babyen legges inn på sykehus for et ekkokardiogram. Finn ut hvordan den ble laget og hvorfor ekkokardiogrammet ble utviklet.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *