DIABETER: HVORDAN BLODSUKKERNIVÅ PÅVIRKER KROPPEN DIN – HELSE

DIABETER: HVORDAN BLODSUKKERNIVÅ PÅVIRKER KROPPEN DIN – HELSE

Nyrene dine må jobbe kontinuerlig for å behandle overflødig sukker. Når de ikke klarer å holde den, blir kroppen din kvitt den sammen med vannet den trenger. For å kvitte seg med det overflødige sukkeret trenger kroppen sitt eget vev.

Takk skal du ha:

Høy: Fordøyer deg mer

Nyrene dine må jobbe kontinuerlig for å behandle overflødig sukker. Når de ikke klarer å holde den, blir kroppen din kvitt den sammen med vannet den trenger.

Høy: Tørst etter vann

For å bli kvitt det overflødige sukkeret, trekker kroppen din vann fra sitt eget vev. Siden du trenger den væsken for å få energi, næring og avfall, fortell deg selv at brannslukningsapparatet vil rulle over i hjernen din og gjøre deg tørst, og du vil drikke mer.

Topp: munntørrhet

Munnen din kan bli tørr og sprukket i hjørnene, ettersom kroppen din driver væske ut av den. Hvis du har for lite spytt og for mye sukker i blodet, kan du bli smittet. Tannkjøttet kan hovne opp, og hvite flekker kan vokse på tungen og kinnene (legen din kaller dette munnvannet). Dette vannet kan hjelpe deg med å drikke mye eller tygge sukkerfri tyggegummi.

Topp: Hudproblemer

Kroppen din absorberer vann fra alle sider for å fjerne ekstra blodsukker. Tørr, kløende, sprukket hud kan forekomme, spesielt på føtter, albuer, føtter og hender. Over tid kan høye glukosenivåer skade nerver. Dette kalles diabetisk nevropati. Det kan være vanskelig å føle kutt, sår eller infeksjoner. Hvis de ikke behandles, kan de føre til større problemer, for eksempel tap av tå, fot eller del av foten.

Høy: Synsproblemer

Kroppen din kan trekke væske ut av linsene i øynene, noe som kan gjøre det vanskeligere for deg å konsentrere deg. Høyt blodsukker, derimot, skader blodkarene bak i øyet. Dette kan føre til langsiktig synstap og til og med blindhet.

Høy: Tretthet

Når du har type 2-diabetes og blodsukkeret ditt er høyt, reduseres følsomheten for insulin, noe som hjelper med å overføre energi til cellene. Mangel på drivstoff kan gjøre deg sliten. Du kan føle samme tretthet som type 1-diabetes fordi kroppen ikke kan lage sitt eget insulin. Hvis du ikke behandler det riktig, kan nivået ditt alltid være høyt. Legen din kan foreskrive medisiner og endre livsstil.

Lav: utmattelse

Hvis du har diabetes, er insulin en måte å senke blodsukkeret når du har høyt blodsukker. Drikker du imidlertid for mye, kan det tømme glukose så raskt at kroppen ikke kan erstatte den raskt. Det gjør deg sliten. Andre sykdommer og medisiner kan også forstyrre denne syklusen og tømme tanken.

Øvre: Mageproblemer

Hvis blodsukkeret holder seg for lenge, kan det skade svingnerven, noe som hjelper med å flytte mat gjennom mage og tarm. Du kan gå ned i vekt fordi du ikke er sulten. Du kan ha alvorlige problemer med syrestrømning, spasmer, oppkast og alvorlig diaré.

Under: Merkelig hjerterytme

Når det er for lavt, kan hormoner som hjelper til med å øke blodsukkeret, få hjertet til å slå raskere og få deg til å føle at du hopper. (Legen din vil kalle denne arytmi.) Lav glukose er ofte en bivirkning av medisiner som brukes til å behandle diabetes.

Under: Skakethet

Lav glukose forstyrrer sentralnervesystemet, som styrer bevegelsene dine. Når dette skjer frigjør det hormoner som adrenalin for å øke kroppens nivåer. Men de samme tingene kan forlate hendene og andre deler.

Nederst: Svett

Når kroppen din er veldig lav, får hormonene som frigjøres for å øke blodsukkeret ditt, deg svette voldsomt. Dette er en av de første tingene du merker når glukosenivået faller for lavt. Legen din kan overvåke nivået ditt og hjelpe deg å holde deg sunn med medisiner, trening og spisevaner.

Nederst: Sulten

Plutselig alvorlig sult, selv etter å ha spist, kan være et tegn på at kroppen din ikke omdanner mat til blodsukker på riktig måte. Det kan være forårsaket av sykdom eller visse medisiner. Hvis du har diabetes, kan legen din kanskje ordinere medisiner, som er kilden til problemet.

Nederst: Svimmelhet

Faktisk er nivået av sukker i dette blodet ikke lavt. Hvis nivået ditt er for høyt eller for lavt, kan det komme seg. Blodsukkeret hopper fra et ekstremt hopp, forvirrer kroppens fordøyelsessystem og gjør vondt i magen.

Nederst: Svimmelhet

Hjernecellene trenger glukose for å fungere skikkelig. Når de ikke er nok, kan du bli sliten, svak og svimmel. Du kan ha hodepine.

Nederst: forvirring

Når blodsukkeret ditt faktisk synker (hypoglykemi), begynner du å miste lagrene. Du kan baktale talen din eller glemme hvor du er. Noen ganger skjer det så plutselig at du ikke en gang merker at du gjør noe så fantastisk. I alvorlige tilfeller kan kramper eller koma oppstå.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *