HVA KAN BØLGE NAVE FORÅRSAKE OG HVA Å GJØRE – EFFEKTIVITET

HVA KAN BØLGE NAVE FORÅRSAKE OG HVA Å GJØRE – EFFEKTIVITET

Bølgete negler blir ofte ansett som normale fordi de er vanligere hos eldre mennesker og er forbundet med den normale aldringsprosessen. Imidlertid er andre symptomer forbundet med negler

Takk skal du ha:

Bølgete negler blir ofte ansett som normale fordi de er vanligere hos eldre mennesker og derfor er forbundet med den normale prosessen med aldring.

Imidlertid, hvis du opplever bølgete negler sammen med andre neglerelaterte symptomer, som økt negletykkelse, formendring og misfarging, eller generelle symptomer som hodepine, overdreven tretthet, overdreven tørst og blek hud, bør du oppsøke lege for evaluering. fordi i disse tilfellene kan bølgete negler være et tegn på sykdommer som anemi, gjærinfeksjon og diabetes eller kan være et tegn på underernæring.

1. Alderen på neglen

Utseendet på linjer på neglene kan forekomme naturlig, avhengig av personens alder og indikerer ingen sykdom. I tillegg til neglens bølger, som vanligvis er loddrette, blir håret til en person hvit, neglene blir svakere og hormonelle endringer begynner.

Hva å gjøre: Siden aldring er en naturlig prosess, er det ingen retningslinjer for behandling av neglebølger. Du kan imidlertid skjule linjene mens du krysser bunnen av neglen og retter den ut, fordi du kan forbedre neglens utseende.

2. Anemi

Anemi er en av hovedårsakene til negleendringer, bemerket han, bølger, samt svake og sprø negler, ugjennomsiktig og noen hevede områder. I tillegg til endringer i neglene, er symptomene på anemi ekstrem tretthet, blek hud og konstant hodepine, så det er nødvendig å oppsøke lege når diagnosen stilles og den mest passende behandlingen startes. Lær hvordan du oppdager anemi.

Hva å gjøre: Det anbefales å konsultere en overlege for å finne årsaken til anemi, slik at den beste behandlingen kan indikeres. Avhengig av typen anemi, kan legen din derfor anbefale en diettendring, der jernrike eller vitamin B12-rike matvarer, som kosttilskudd eller blodoverføringer, bør foretrekkes. Forstå hvordan man behandler anemi.

3. Gjærinfeksjon

Når en negl er infisert med en sopp som kalles onychomycosis eller onychomycosis, endres dens form, tykkelse og farge, og neglene blir tykkere, hardere og gulere.

Hva å gjøre: Det er viktig å konsultere en hudlege for å fastslå soppen som er ansvarlig for infeksjonen, og dermed kan den beste behandlingen, inkludert bruk av soppdrepende tabletter, salver eller emaljer, være indikert. Behandlingen varer vanligvis lenge og bør gjøres etter råd fra en lege for å forhindre at symptomene blir verre. Lær mer om spikerringorm og behandlingen.

4. Underernæring

Mangel på visse vitaminer og mineraler, vitamin A, B og sink kan føre til negleendringer, inkludert rynker og rynker. Du kan også se etter hvite streker, tykke neglebånd og svakere negler på neglens overflate.

Hva å gjøre: I dette tilfellet er det nødvendig å bestemme hvilket vitamin eller mineral som er mangelfullt i kroppen og dermed endre noen spisevaner for å forbedre ikke bare neglens utseende, men også deres helse. Dermed er det nødvendig å øke forbruket av kastanjer, hvitt kjøtt, fisk og egg, da de er en kilde til vitaminer og mineraler.

5. Diabetes

I noen tilfeller av diabetes kan det forekomme endringer i prosessen med spikervekst, noe som fører til dannelsen av vertikale linjer, noe som gir utseendet til spenning. Imidlertid tilstedeværelsen av andre symptomer som bekrefter diabetes, som for mye tørst, overvekt og overdreven vannlating. Hvordan identifisere symptomene på diabetes.

Hva å gjøre: Hvis en person har tegn og symptomer på diabetes, anbefales det å konsultere en overlege eller endokrinolog for å diagnostisere og begynne behandlingen, som vanligvis endrer kosthold og livsstilsvaner, inkludert medisiner for å kontrollere fysisk aktivitet og blodsukkernivå. .
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *