HVA ER STAPH INFEKSJON? SYMPTOMER, BILDER – HELSE

HVA ER STAPH INFEKSJON? SYMPTOMER, BILDER – HELSE

taphylococcu aureu. ‘ Taphylococcus er en type bakterie som forårsaker mange infeksjoner i kroppen din. Ofte referert til som Staff (uttalt «stab»), og dette er på de fleste

Takk skal du ha:

Staphylococcus aureus. ‘ />

Hva er stafylokokker?

Staphylococcus Det er en type bakterie som forårsaker mange infeksjoner i kroppen din. Vanligvis referert til som Staff («stab»), dette er bakterier som finnes på de fleste menneskers hud og ofte ikke forårsaker sykdommen. Mer enn 30 arter av stafylokokkbakterier forårsaker infeksjoner, men den vanligste typen stafylokokkinfeksjon Staphylococcus aureus. Hvis bakterier kan komme inn i kroppen gjennom hudsår eller gjennom luftveiene, kan det føre til alvorlige infeksjoner.

Hvem er i fare for stafylokokinfeksjon?

Selv om noen er smittet med en staph-infeksjon, er det i noen forhold høyere risiko:

 • Nyfødte barn
 • Ammende kvinner
 • Diabetes
 • Vaskulære eller lunge sykdommer
 • Krabbe
 • Immunsystemet er svekket
 • Folk som injiserer narkotika eller medisiner
 • Skader eller skade på huden
 • Kirurgisk snitt
 • Intravenøs kateterisering

Hva er tegn og symptomer på Staph-infeksjon?

Symptomer på stafylokokk hudsykdom inkluderer purulent abscesser (også kalt byller eller byller). Smerte, hevelse og rødhet er vanlig på infeksjonsstedet, sammen med utslipp av pus. Hvis en stafylokokkinfeksjon er tilstede i blodet (kalt bakteriemi eller sepsis), kan symptomene inkludere feber, frysninger og hypotensjon.

Hvilke typer sykdommer forårsaker personalet?

Staphylococcus Forårsaker ulike typer infeksjoner. De fleste infeksjoner forårsaker lokal betennelse eller lommer med infeksjon som kalles abscesser. Overfladiske hudinfeksjoner, som impetigo (avskalling av huden) eller cellulitt (infeksjon i hudlagene), er mer vanlig. Ammende kvinner kan få en infeksjon fra brystet som kalles mastitt, som utskiller bakterier i morsmelken. Staphylococcal bakterier i lungene kan forårsake lungebetennelse. Når en staph-infeksjon kommer inn i beinet, oppstår osteomyelitt. Stafylokokkinfeksjon kan også infisere hjertet eller hjerteventilene (endokarditt). Hvis Staphylococcus aureus absorberes i blodet, kan det spre seg til andre organer og forårsake livstruende infeksjoner (bakteriemi eller sepsis). Sepsis kan føre til sjokk eller flere organsvikt, noe som fører til umiddelbar død.

Staphylococcus aureus) -infeksjon var komplisert og dukket opp to år senere etter kosmetisk plastikkirurgi for å redusere bryststørrelsen. «/>

Hva er antibiotikaresistens? Staph aureus?

Motstandsdyktig mot meticillin Staphylococcus aureus, eller MRSA – en type antibiotikaresistente stafylokokker, inkludert meticillin, penicillin, amoxicillin og oxacillin. MRSA regnes som en type «superpox» fordi den har blitt resistent mot antibiotika som brukes til å behandle den. MRSA infiserer sykehus, sykehjem, fengsler og andre helsetjenester (helserelatert MRSA eller HA-MRSA). Også kjent som samfunnskoblet MRSA (CA-MRSA), som fører til smittsomme sykdommer utenfor helsevesenet.

Hva er komplikasjonene av stafylokokinfeksjoner?

Staph-bakterier og hudinfeksjoner fører til en alvorlig tilstand som kalles brannsårssyndrom, som er mer vanlig hos barn, men mer vanlig hos voksne. Infeksjonen forårsaker skade på det øverste laget av huden, som blærer og forsvinner sakte (som en alvorlig forbrenning). Hvis infeksjonen dekker et stort område av kroppen, kan det være dødelig. Brent hudsyndrom behandles intravenøst ​​med antibiotika og væsker for å forhindre dehydrering.

Hva er Staph matforgiftning?

Folk kan spise mat forurenset med matforgiftning fra Staphs mat Staphylococcus aureus (S. aureus) bakterier. Bakterier skiller ut giftstoffer i mat og forårsaker alvorlig kvalme og oppkast. Det kan også forårsake feber. Matforgiftning av stafylokokker er mest vanlig i egg, kjøtt, fjærfe, salater (egg, tunfisk, kylling, poteter, pasta), bakevarer med rømme og meieriprodukter.

Staphylococcus aureus dyrkes på en agarplate. «/>

Hva er diagnosen stafylokokinfeksjon?

Legen undersøker huden for stafylokokkinfeksjoner og krever ikke laboratorietester. For alvorlige stafylokokkinfeksjoner i blodet, lungebetennelse eller endokarditt (betennelse i slimhinnen i hjertet), vanligvis laboratoriedrevet blod (blod, pus eller vevsprøver) Staphylococcus bakterie). Når staph-bakteriene er bekreftet, kan en annen test, kalt en følsomhetstest, utføres for å finne ut hvilke antibiotika som dreper bakteriene.

Staphylococcus aureus bakterier i kateteret. «/>

Hva gjør Staphylococcus aureus Er bakteriene like?

Ved hjelp av et veldig stort mikroskop, Staphylococcus aureus De fremstår som små, sfæriske organismer i klynger (som drueklynger). Det er trådlignende forbindelser mellom de runde bakteriene laget av «biofilm». Denne biofilmen beskytter bakteriene og øker sjansene for å bli smittet.

Hvordan behandles stafylokokkinfeksjon?

Behandling av stafylokokkinfeksjon avhenger av plasseringen og alvorlighetsgraden av infeksjonen. Mild hudinfeksjon kan behandles med lokale antibiotiske salver eller orale antibiotika. Abscesser behandles vanligvis ved snitt og drenering eller kirurgi. Alvorlige infeksjoner i huden, andre organer eller store områder av blodet blir vanligvis behandlet med intravenøs antibiotika. MRSA-infeksjon kan være resistent mot mange antibiotika.

Kan Staph smittsomme sykdommer forhindres?

Det er foreløpig ingen forebyggende vaksine Staphylococcus aureus. Forebygging av ansatte er fortsatt den beste måten å forhindre smitte på. Måter å hjelpe med å håndtere risikofaktorer for kontrakt med Staph og MRSA er diskutert i de følgende lysbildene.

Tips om forebygging av Staph # 1

Dekk all staph huden med tørre bandasjer. Dette er spesielt viktig hvis pus lekker fra såret, da pus kan inneholde MRSA, som kan spre seg til andre.

Staph-forebyggingstips nr. 2

Riktig hygiene er viktig. Vask hendene grundig, unngå nærkontakt med syke mennesker, og rengjør arr, kutt og sår nøye for å redusere risikoen for infeksjon. Hvis du har Staph, må du vaske hendene på folk som er i nær kontakt med deg ofte, spesielt hvis de bytter bandasje eller berører et infisert sår.

Tips om forebygging av Staph # 3

Ikke del personlige ting som kan ha påvirket såret. Ikke del ting som håndklær, barberhøvel, laken eller klær. Vask alt sengetøy og klær i varmt vann og tørk i en varm tørketrommel for å drepe Staphylococcus aureus.

Tips om forebygging av Staph # 4

For å redusere risikoen for stafylokokkforgiftning, bruk og tilbered mat trygt:

 • Vask hendene med såpe og vann før matlaging.
 • Hvis du har sår, hudinfeksjoner eller nese- eller øyeinfeksjoner, må du ikke lage mat eller gi mat til andre.
 • Rengjør og rengjør kjøkken og alle spisesteder.
 • Oppbevar varm mat (over 140 F) og kald mat (40 F eller lavere).
 • Kjøl mat som skal lagres så snart som mulig.

Tips om forebygging av Staph # 5

Menstruasjonskvinner kan oppleve en reduksjon i giftig sjokksyndrom (en sjelden, livstruende sykdom forårsaket av stafylokokkbakterier og giftstoffer forbundet med tampongbruk).

 • Bytt tampong hver 4. – 8. time
 • Bruk mindre absorberende tamponger
 • Skifte tamponger med hygieneputer

Tips om forebygging av Staph # 6

Hvis du har en Staph- eller MRSA-infeksjon, bør du varsle legen din eller helsepersonell og ta passende forholdsregler.

Staph infeksjonsprognose

Mild og antibiotikabehandling er den beste prognosen for stafylokokkinfeksjon. Imidlertid kan MRSA-infeksjon sees ganske annerledes. MRSA-infeksjoner er relativt gode hvis de er milde og finnes hos friske mennesker. MRSA-infeksjon kan være livstruende eller dødelig hos personer med kronisk eller alvorlig sykdom, eldre, nyfødte eller andre mennesker med svekket immunforsvar.

Staphylococcus aureus. ‘ />

Et blikk på Staph Infection

 • Staphylococcus, bakterier som forårsaker mange infeksjoner.
 • Staphylococcus Det kan føre til sykdommer som pus, impetigo, matforgiftning, cellulitt, mastitt, solbrenthet og giftig sjokk syndrom.
 • Motstandsdyktig mot MRSA, eller meticillin Staphylococcus aureus, en type Staph-infeksjon motstandsdyktig mot forskjellige antibiotika.
 • Staphylococcal infeksjoner behandles med topiske, orale eller intravenøse antibiotika, avhengig av type og alvorlighetsgrad av infeksjonen.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *