VITAMINER OG MINERALER FORBEDRING AV HJERNEKRAFT – HELSE

VITAMINER OG MINERALER FORBEDRING AV HJERNEKRAFT – HELSE

Topp 5 vitaminer og mineraler for å øke hjernestyrken av Denise Mann WebMD Vekttapsklinikk – Feature 22. september 2004 – Rik på fullkorn, frukt og grønnsaker

Takk skal du ha:

Noggin Din Noggin

Topp 5 vitaminer og mineraler for å øke hjernestyrken din

Av Denise Mann
WebMD Weight Loss Clinic – Feature

22. september 2004 – Vi vet alle at et sunt kosthold rik på fullkorn, frukt og grønnsaker kan hjelpe deg å holde deg slank og redusere risikoen for hjertesykdom, men økende forskning viser at denne typen diett er avslappende. Vedlikeholder systemet, forbedrer årvåkenhet og til og med holder seg borte fra blues og forhindrer Alzheimers sykdom!

Det er sannheten! «Ernæring spiller en viktig og avgjørende rolle i hjernens helse på lang sikt og på kort sikt,» sier Dr. Marina Del Rey, MD, i California, og Dr. Ray Sahelian, MD. Mind Boosters. «Vi kan opprettholde et sunt og aktivt sinn på 80- og 90-tallet med riktig ernæring,» sa han til WebMD.

Hvorfor undersøker og beskatter hjernen din for å trives? WebMD gjorde dette ved å lage en liste over fem hjernevennlige produkter som du trenger å være smart om:

Spiser mer E

«Folk har lenge trodd at en vanlig komponent av vitamin E, kalt alfa-tokoferol, er den viktigste, men en annen form for gamma-tokoferol er absolutt en beskyttende antioksidant i hjerneskade,» sa Amy Shunney, ND, utdanningskoordinator på Long Island, Brooklyn. College Hospital Health Promotion Program, New York

Når du spiser mat rik på vitamin E, inkludert mandler, grønne bladgrønnsaker, maisolje, solsikkeolje, hasselnøtter og mel, får du både alfa-tokoferol og gamma-tokoferol, sier han. Hvis du velger kosttilskudd, se etter «blandede tokoferoler» og vitamin E og drikk 400 IE om dagen, sier han. Vitaminet virker som en antioksidant og hjernen er spesielt følsom for frie radikaler (skadelige, ustabile molekyler). Noen studier har vist at vitamin E kan forhindre Alzheimers sykdom ved å forsinke utviklingen og / eller redusere skaden av frie radikaler.

B Bra for deg selv

«B-vitaminer hjelper hjernen til å produsere kjemikalier som dopamin, adrenalin og serotonin,» sier Sahelyan. Faktisk spiller hvert vitamin B en rolle i å opprettholde hjernens funksjon og mental våkenhet. Fra og med folsyre (B-kompleks), som hjelper hjernen til å utvikle seg tidlig, hjelper disse vitaminene med mange aspekter av stoffskiftet. Flere nylige studier har vist en sammenheng mellom hukommelsestap og Alzheimers sykdom hos eldre og utilstrekkelige nivåer av folsyre, vitamin B12 og vitamin B6. Reduserte folatnivåer er assosiert med høye nivåer av homocystein – en markør for hjertesykdom og hjerneslag.

Armering B12

«Vitamin B12 spiller en rekke roller, inkludert å bidra til å danne myelin,» sier Sahelyan. Myelin danner lag eller membraner rundt nervefibre og fungerer som en isolator. Sahelyan bemerket at B12 hovedsakelig finnes i kjøtt (storfekjøtt, svinekjøtt, lam, kalvekjøtt, fisk og fjærfe), noe som kan føre til mangel på vegetarianere. Denne mangelen kan føre til nerveskader, hukommelsestap, humørsvingninger og mental retardasjon. Hans råd? Du må skyte opptil 3-100 mikrogram per dag.

Denne ernæringsfysiologen jobbet for bestemor til Molly Kimball. «Noen ganger når folk blir eldre, reduseres B12-fordøyelsen,» sa Kimball, ernæringsfysiolog ved Elmwood Fitness Center i New Orleans ved Ochner Clinic. Faktisk kan B12-mangel være lik Alzheimers sykdom, sier han. «Min bestemor kunne ikke gi mening før legen hennes supplerte henne med B12,» sa hun til WebMD.

Fyll med folie

Folsyre eller folat er et annet viktig vitamin B for hjernen, sier Sahelyan. «Å få nok folat gjør en person litt sunnere og forbedrer hukommelsen og fokuset.» Det hjelper til med å senke blodnivået i aminosyren homocystein, som er kjent for å skade hjerneceller. Det finnes i mange matvarer som bønner, frukt, grønne bladgrønnsaker, linser og hvete. Han sier at han trenger å skyte 400 mikrogram om dagen.

Blanding av serotonin med B6

Vitamin B6 hjelper til med å omdanne 5-hydroksy-tryptofan (5HTP) til det kjemiske serotonin i humør, og hjelper også med å frigjøre dopamin. «Det er et godt humør og sunne kjemikalier,» sier han. Hvis du er på et supplement, prøv å ta omtrent 2 milligram til 10 milligram om dagen. Mat rik på B6 inkluderer paprika, tyttebær, kålrot, grønn kål, hvitløk, tunfisk, sennepsgrønnsaker og kål.

Magnesium øker

«Magnesium er et viktig næringsstoff i hjernen fordi det beskytter hjernen mot nevrotoksiner,» sier Caroline Dean, MD, forfatter, forfatter, forfatter av City Island, New York. Miraklet av magnesium. «Noen blekingskirurger gir derfor pasientene ekstra magnesium før og under operasjonen, spesielt hjernekirurgi,» sa han til WebMD. Generelt er beskyttelsesdosen for hjernen 300 milligram en til tre ganger om dagen. I følge religion inneholder nøtter, frø, grønne bladgrønnsaker og fullkorn magnesium, men de fleste andre matvarer inneholder små mengder magnesium. «Kokt og bearbeidet mat mister mye magnesium, noe som gjør det til et veldig mangelfullt mineral.»

Se mer C

«C-vitamin er en viktig antioksidant som holder frie radikaler utenfor før de påvirker hjernen,» sier Dean, også helsekonsulent hos yeastconnection.com. Den finnes i matvarer som brokkoli, bønner, appelsiner, poteter og jordbær. Hvis du tar kosttilskudd, kan du prøve 500 mikrogram en eller to ganger om dagen, sier han. Forskere ved Johns Hopkins University fant at personer som tok vitamin C og E hadde en 78% lavere diagnose av Alzheimers ved begynnelsen av studien og 64% mindre sannsynlig å utvikle sykdommen fire år etter studien startet.

Før du tar kosttilskudd, må du selvfølgelig snakke med legen din først, da de fleste medisinene du tar kan forstyrre absorpsjonen din eller ha bivirkninger.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *