FORSTÅ KROPPEN DIN NÅR DU HAR Psoriasis – SKJØNNHET

FORSTÅ KROPPEN DIN NÅR DU HAR Psoriasis – SKJØNNHET

Utbrudd ser ut til å forverres under psoriasis. Du må kontrollere psoriasis i en mannsalder, noen ganger kan sykdommen bryte ut og nye sår kan dukke opp på huden din sammen med andre plager og ubehag.

Takk skal du ha:

Utbrudd ser ut til å forverres under psoriasis. Du må kontrollere psoriasis i en mannsalder, noen ganger kan sykdommen bryte ut og nye sår kan dukke opp på huden din sammen med andre plager og ubehag. Selv om du prøver ditt beste for å bli kvitt tilstanden ved hjelp av en lege, kan psoriasis bryte ut.

Psoriasis tar en annen vending for alle. Oppførselen eller tilstanden til psoriasis kan eksplodere, selv for noe som ikke er kjent som det forårsakende stoffet.

En annen årsak til brann er at du må revurdere din nåværende behandlingsplan. Psoriasis er en kronisk sykdom som krever konstant pleie. Behandlingsbehovet ditt kan endres over tid.

Psoriasis og kroppen din

Psoriasis er en autoimmun tilstand som fører til rask vekst av hudceller. Som et resultat vises sår på huden din. Moderat til alvorlig psoriasis krever ikke bare behandling av huden, men også immunforsvaret.

For å få en forståelse av immunforsvaret identifiserer forskerne gener som forårsaker psoriasis, hvordan det forårsaker psoriasis, og hvordan de skal behandles effektivt. Inntil du forstår disse genene bedre, kan legen din anbefale nåværende handlinger for å minimere symptomene på psoriasis. Disse behandlingene kan omfatte:

  • Lokale kremer og medisiner
  • Orale medisiner og injiserbare biologiske immunmodulatorer
  • Lysterapi

Psoriasis starter og klarer seg

Tilsynelatende kan utløseren føre til at immunforsvaret overopphetes og sprekker psoriasis. Immunsystemet er følsomt for visse utløsere, og disse utløserne er unike for hver person. Du vet kanskje ikke hva som utløser psoriasis basert på historien din. Å bestemme årsaken til et utbrudd kan hjelpe deg med å håndtere psoriasis bedre.

Vurder følgende årsaker når du vurderer ditt nylige psoriasisutbrudd:

Understreke

Stress kan utløse psoriasis. Har du jobbet lange timer eller sjonglerte med familiens sykdom? Hva med å overskrive kalenderen din uten å bruke tid på å slappe av og spille sport? Avvisning av stress kan føre til betennelse og kan gjøre immunforsvaret ditt til en tann og føre til en økning i hudceller.

Å lære å håndtere stress er nøkkelen til å leve med psoriasis. Du må ta grep som vil hjelpe deg med å takle stress og avslapning. Yoga, meditasjon, trening og å få nok søvn kan hjelpe til med stressnivået. Hvis du ikke kan takle stress på egen hånd, snakk med helsepersonell. Fordi psoriasis kan føre til angst og depresjon, må du ta vare på din mentale helse.

Infeksjon

Du kan få en infeksjon som kan føre til et utbrudd av psoriasis. Immunsystemet ditt kan være utsatt for visse infeksjoner eller sykdommer og kan utløse psoriasis. En av de vanligste infeksjonene som påvirker psoriasis er streptokokker. Du kan ha streptokokker uten åpenbare symptomer. Hvis du opplever en brennende følelse som ikke forårsaker noe annet, spør legen din om en streptest.

Andre infeksjoner kan også påvirke psoriasis. Hvis du har en infeksjon, kontakt legen din hvis du nøye overvåker symptomene dine og mistenker at infeksjonen kan ha forårsaket psoriasis.

Hudskader

Kan det være en kilde til psoriasisutbrudd når du undersøker kroppen din og skader huden din? Betydelige hudskader, som solbrenthet, kan være forårsaket av små kutt eller arr. Dannelsen av nye hudlesjoner på grunn av hudskader kalles Koebner-fenomenet. Dette kan kreve legehjelp.

Noen medisiner

Medisiner som ikke er relatert til psoriasis kan utløses. Har du startet med nye medisiner for en annen sykdom? Noen medisiner som kan gjøre psoriasis verre inkluderer:

  • betablokkere
  • litium
  • mot malaria
  • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

Når du diskuterer psoriasis, er det viktig å gi legen din en liste over medisiner du kan ta. Hvis du ser en annen lege for en annen tilstand og foreskriver en ny medisinering, må du huske å nevne psoriasis, selv om den er under kontroll.

Kaldt vær

Kaldt vær i vintermånedene kan være en annen årsak til psoriasis. Det er mer sannsynlig at kaldt vær påvirker psoriasis enn mildt eller varmt vær. Dette er fordi luften er tørr, mindre sollys, noe som hjelper med psoriasis.

Du bør gjøre en innsats for å håndtere faktorer for kaldt vær. Dette inkluderer bruk av fuktighetskrem og påføring av fuktighetskrem flere ganger om dagen, spesielt etter dusj eller badekar.

Betydningen av en behandlingsplan

Behandling av psoriasis er nøkkelen til å kontrollere symptomene på sykdommen. Du bør oppsøke legen din regelmessig for å diskutere behandlingsplaner. Den siste trenden innen psoriasiskontroll er begrepet «kur». Dette lar deg jobbe med legen din for å utvikle behandlingsmål og evaluere behandlingsresultater over tid. Dette vil hjelpe deg med å forstå hvordan kroppen din reagerer på psoriasisforbrenninger og avgjøre om livsstilen din og behandlingsplanen din fungerer.

Forebygging av fremtidige branner

Å leve med psoriasis krever tilpasning til kroppen din, utvikle sunne vaner og behandle tilstanden din som anbefalt av legen din. Finn ut hva som forårsaker psoriasis, og ta skritt for å forhindre bivirkninger. Psoriasis kan kontrolleres, men det er opp til deg å kontrollere tilstanden.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *