HVORDAN KAN OVULASJON SJUKES? – EFFEKTIVITET

Eggløsningssykdommen, også kjent som Mittelshmerz, er vanlig og merkes vanligvis på den ene siden av underlivet, men hvis smertene er sterke eller varer i flere dager, ligner det på endometriose.

Takk skal du ha:

Smerte ved eggløsning, også kjent som Mittelshmerz, er vanlig og dukker vanligvis opp på den ene siden av underlivet, men hvis smertene er sterke eller varer i flere dager, kan det være et tegn på en sykdom som endometriose, graviditet eller eggstokk cyster.

Sykdommen kan forekomme under eggløsning hos alle kvinner i fertil alder, spesielt hos kvinner som har gjennomgått infertilitetsbehandling med eggløsningsfremmende medisiner som clomid. Forstå prosessen med eggløsning i menstruasjonssyklusen.

Hva er tegn og symptomer

Smerten ved eggløsning oppstår omtrent 14 dager før menstruasjonen, når egget frigjøres fra egget, og kan forveksles med en liten bit, kramper eller et mer intens trekk, som ligner på et lett slag mot underlivet. Det kan ta noen minutter eller til og med 1 eller 2 dager.

Sykdommen kjennes vanligvis på venstre eller høyre side, avhengig av eggløsning, og selv om den er sjelden, kan den forekomme på begge sider samtidig.

I tillegg kan smertene være ledsaget av vaginal blødning, og noen kvinner kan oppleve kvalme, spesielt hvis smertene er sterke.

Mulige årsaker

Årsaken til eggløsning er fortsatt ukjent, men det kan være forårsaket av en sprukket eggstokk, som utskiller mindre væske og blod, irriterer området rundt egget og forårsaker magesmerter.

Eggløsning er relativt vanlig, men hvis smertene er sterke eller varer lenge, kan det være et tegn på følgende medisinske tilstander:

  • Endometriose, det er en betennelsessykdom som rammer eggstokkene og egglederne. Se hvordan du blir gravid med endometriose;
  • Seksuelt overførbare sykdommer kan forårsake betennelse og arrdannelse rundt egglederne, slik som klamydia;
  • Blærer av egg, sekker fylt med væske som dannes i eller rundt egget;
  • Blindtarmbetennelse, består den av betennelse i vedlegget. Lær hvordan du diagnostiserer blindtarmbetennelse;
  • Svangerskap utenfor livmoren, en graviditet som oppstår utenfor livmoren.

I tillegg kan dannelsen av arrvev rundt egget og omkringliggende strukturer føre til smerter under ovariecirurgi eller etter cecaloperasjon.

Hva å få

Sykdommen varer vanligvis i maksimalt 24 timer, så det er ikke behov for behandling. For å lindre ubehaget kan du imidlertid ta smertestillende midler som paracetamol eller betennelsesdempende medisiner som naproxen og ibuprofen, men hvis du prøver å bli gravid, bør du ikke ta disse betennelsesdempende medisinene fordi de kan forstyrre eggløsningen. .

I tillegg kan du bruke varme kompresser på underlivet eller ta et varmt bad for å lindre ubehag, og hos kvinner med høy eggløsning kan prevensjon forhindres ved å bruke en p-pille, som anbefalt av legen din.

Når skal jeg oppsøke lege

Selv om smerte under eggløsning er normal, bør du oppsøke lege hvis du har feber, oppkast, rødhet eller svie i området der det er smerter, oppkast eller smerter som varer i mer enn 1 dag mellom syklusene.

En lege kan bruke en rekke diagnostiske metoder for å bestemme omfanget av eggløsning eller årsaken til en hvilken som helst sykdom ved å vurdere pasientens medisinske historie, fysiske undersøkelser og blodprøver, vaginale slimhinneprøver eller ultralyd i underlivet eller skjeden.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *