BRYSTSYKDOM: 9 HOVEDÅRSAKER (OG I HJERTESAKT) – EFFEKTIVITET

BRYSTSYKDOM: 9 HOVEDÅRSAKER (OG I HJERTESAKT) – EFFEKTIVITET

I de fleste tilfeller er brystsmerter ikke et symptom på hjerteinfarkt, da det er forårsaket av overflødig gass, pusteproblemer, angstanfall eller muskeltretthet.

Takk skal du ha:

I de fleste tilfeller er brystsmerter ikke et symptom på hjerteinfarkt fordi det er forårsaket av overflødig gass, pusteproblemer, angstanfall eller muskeltretthet.

Imidlertid kan denne typen sykdommer være et viktig symptom på hjerteinfarkt, spesielt hos personer med blodtrykk som er ute av kontroll og kolesterol ikke behandles. Vanligvis er sykdommen i disse tilfellene preget av alvorlig depresjon, som ikke forbedrer seg. over tid og sprer seg til nakken og armene. Forstå hvordan du kan skille et hjerteinfarkt fra andre typer sykdommer.

På grunn av de mange mulighetene for brystsmerter, er det viktig å gå til sykehuset hvis smertene varer i mer enn 20 minutter eller forverres over tid, spesielt hvis symptomer som svimmelhet, forkjølelse, pustevansker og kløe oppstår. i hendene eller alvorlig hodepine.

Fordi det er lett å identifisere og vite hva du skal gjøre i hver situasjon, har vi listet opp hovedårsakene til brystsmerter:

1. Overflødig gass

Overflødig gass kan være den vanligste årsaken til brystsmerter og er ikke relatert til hjertesykdom, men er mer vanlig hos mennesker med forstoppelse. Akkumuleringen av gass i tarmene skyver noen av de indre organene og stråler til slutt ut til brystet.

Hvordan bestemme: Vanligvis forsvinner de sterke smertene, men gjentar seg, spesielt når man for eksempel bøyer seg over magen for å få noe av gulvet.

Hva å gjøre: Magesmassasje for å presse gassene er en god strategi, men en stilling som letter utdriving av gasser kan vedtas. I tillegg vil noen få minutters gange også hjelpe. I de mest alvorlige tilfellene kan legen din anbefale bruk av medisiner som simetikon.

Hvordan gjøre en gassmassasje i magen:

2. Angst og stress

Angst, samt overdreven stress, i tillegg til å øke hjertefrekvensen, øker spenningen i musklene i ribbeina. Denne kombinasjonen forårsaker brystsmerter, som kan oppstå selv om personen ikke føler seg stresset, men det har vært noen diskusjoner så langt, for eksempel. Dette er ofte tilfelle med personer som er stresset eller engstelige og lider av angstsyndrom.

Hvordan bestemme: Det ledsages vanligvis av andre symptomer som rask pust, overdreven svetting, rask hjerterytme, svimmelhet og endringer i tarmfunksjonen.

Hva å gjøre: Slapp av på et rolig sted, drikk beroligende te som valerian, eller bruk fritiden din på å se filmer, spille spill, gå på treningsstudio eller gå til hagen. Her er noen tips som hjelper deg med å takle angst og stress.

3. Hjertesykdom

Selv om hjerteinfarkt er det største problemet for personer med brystsmerter, er det vanligvis en sjelden årsak, ukontrollert blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, og er mer vanlig hos personer over 45 år eller røykere.

Hvordan bestemme: det forårsaker lokalisert smerte i venstre side av brystet, i kondensert form, som ikke forbedrer seg etter 20 minutter, og en kløende følelse i en av hendene eller på kinnet.

Hva å gjøre: Det anbefales at du søker i akuttmottaket etter et hjerteinfarkt, for eksempel et elektrokardiogram, hjerteenzymer og en røntgen av brystet, bestemmer om du har et hjerteinfarkt, og begynn behandlingen umiddelbart. Forstå behandlingsalternativene legen din vil velge for et hjerteinfarkt.

4. Muskelsmerter

Muskelskader er vanlige i hverdagen, spesielt når du går på treningsstudio eller driver med noen form for sport. Imidlertid kan de også forekomme etter enkle aktiviteter som hoste eller ta tunge gjenstander. I tillegg, under stress eller frykt, blir musklene veldig anspente, noe som resulterer i betennelse og smerte.

Hvordan bestemme: Denne smerten kan forverres når du puster, men forverres for eksempel når du snur deg tilbake og snur kofferten. I tillegg til å vises etter de ovennevnte situasjonene.

Hva å gjøre: En god måte å lindre muskelsmerter på er å slappe av og bruke varme kompresser på det berørte området. Det hjelper også å strekke brystmusklene ved å trekke begge armene rett ut og holde dem i hånden. Forstå hvordan en muskelspenning utvikler seg og hva du skal gjøre for å unngå det.

5. Gastroøsofageal refluks

Mennesker som lider av gastroøsofageal refluks og ikke spiser nok, lider ofte av brystsmerter på grunn av betennelse i maten som oppstår når magesyre når kroppens vegger. I dette tilfellet, i tillegg til alvorlig svie, kan du også føle brystsmerter.

Hvordan bestemme: Ofte ledsages det av svie i midten av brystet (i brystbenet) og magesmerter, men det er forårsaket av kompresjon i halsen, som er forårsaket av spasmer. Spiserøret kan derfor forårsake smerter i brystet når en person svelger.

Hva å gjøre: Det er kamille eller ingefærte fordi de forbedrer fordøyelsen, reduserer surheten i magen og reduserer betennelse i spiserøret. Du kan også ta syrenøytraliserende eller fruktsalt. Når du for eksempel er ute av en krise, må du spise lett uten fet eller krydret mat.

Forstå hva en diett skal være for mennesker med tilbakeløp.

6. Magesår:

Magesår: Det er forårsaket av betennelse i organene og blir lett forvekslet med hjertesykdom fordi de to organene er tett sammen.

Hvordan bestemme: Det er en smerte som ligger midt på brystet, men kan også utstråle til høyre, avhengig av sårets beliggenhet. I tillegg er det vanlig etter måltider og kan ledsages av en følelse av metthet, kvalme og oppkast.

Hva å gjøre: Når det er mistanke om magesår, bør en gastroenterolog konsulteres for å unngå komplikasjoner som å starte behandling med gastrisk skyllevann, som omeprazol og perforering. Mens du venter på et møte, kan du imidlertid lindre symptomene med potetjuice. Vurder noen behandlinger for magesår.

7. Problemer med galleblæren

Galleblæren er et lite organ på høyre side av magen som kan bli betent på grunn av tilstedeværelse av steiner eller overdreven fettinntak. Når dette skjer, sprer sykdommen seg til hjertet på høyre side av brystet og forårsaker et hjerteinfarkt.

Hvordan bestemme: det skader ofte høyre side av brystet og intensiveres etter å ha spist, spesielt etter å ha spist mye fet mat som stekt eller pølse. I tillegg kan det forekomme med kvalme og en følelse av fylde i magen.

Hva å gjøre: Unngå fet mat og drikk rikelig med vann. Her er noen andre ernæringsmessige tips for å forhindre galleblæresykdom:

8. Lungeproblemer

Før du blir et symptom på hjerteproblemer, er brystsmerter mer vanlig i endringer i lungene, slik som bronkitt, astma eller infeksjon. Fordi en del av lungene ligger i brystet og bak hjertet, kan hjertet føles, selv om det ikke er en sykdom.

Hvordan bestemme: En person kan oppleve brystsmerter når man hoster eller kan forverres når man puster, spesielt når man puster dypt. Du kan også oppleve kortpustethet, tungpustethet eller hyppig hoste.

Hva å gjøre: En lungelege bør konsulteres for å bestemme den spesifikke årsaken til sykdommen og starte passende behandling.

9. Hjertesykdom

Ulike hjertesykdommer, som angina, arytmier eller hjerteinfarkt, kan forårsake brystsmerter. Imidlertid er det ikke uvanlig at dette symptomet ledsages av andre som mistenker legen om hjertesykdom, for eksempel overdreven tretthet, kortpustethet eller hjertebank. Her er 8 mulige årsaker til hjertesykdom.

Hvordan bestemme: Det forekommer ikke av noen grunn, inkludert andre symptomer, som forandringer i hjertefrekvens, hjertebank, generell hevelse, overdreven tretthet og rask pust. Lær mer om symptomene på hjertesykdom.

Hva å gjøre: Du bør se en kardiolog for å kontrollere hjertet ditt, starte passende behandling og avgjøre om det er noen endringer som forårsaker smertene.

Når skal jeg oppsøke lege

Hvis brystsmerter varer i mer enn 20 minutter og personen er engstelig, kontakt lege. I tillegg inkluderer andre tegn som indikerer viktigheten av å oppsøke lege:

  • Svimmelhet;
  • Kald svette;
  • Oppkast og kvalme;
  • Puste er vanskelig;
  • Alvorlig hodepine.

Det viktigste er å unngå alvorlige problemer og oppsøke lege ved brystsmerter.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *