Ektopisk graviditet: HVA ER SYMPTOMENE OG HOVEDTYPENE – EFFEKTIVITET

Ektopisk graviditet: HVA ER SYMPTOMENE OG HOVEDTYPENE – EFFEKTIVITET

Ektopisk graviditet er preget av implantasjon og utvikling av et embryo utenfor livmoren, som forekommer i egglederne, eggstokkene, livmorhalsen, magen eller livmorhalsen. Av magen

Takk skal du ha:


Ektopisk graviditet er preget av implantasjon og utvikling av et embryo utenfor livmoren, som forekommer i egglederne, eggstokkene, livmorhalsen, magen eller livmorhalsen. Alvorlige magesmerter og vaginal blødning, spesielt i graviditetens første trimester, kan være et tegn på ektopisk graviditet, og en lege bør konsulteres for å stille en diagnose.

Det er viktig å vite den nøyaktige plasseringen av embryoet slik at den mest hensiktsmessige behandlingen kan bestemmes, for hvis det er i magen, vil graviditeten fortsette, til tross for den sjeldne og delikate situasjonen.

Hovedtyper av ektopisk graviditet

Ektopisk graviditet er en sjelden tilstand der fosteret utvikler seg i forskjellige deler av kroppen, som egglederne, eggstokkene, magen eller livmorhalsen, der fosteret vokser i livmorhalsen. Mindre vanlige typer ektopisk graviditet:


  • Estopisk interstitiell graviditet: Dette skjer når embryoet utvikler seg i det interstitielle segmentet av egglederen. I dette tilfellet øker Beta HCG, og behandlingen utføres vanligvis med flere doser av legemidlet og kaliumklorid;
  • Livmorhals graviditet: Dette skjer i livmorhalsen til fosteret og forårsaker kraftig blødning. Behandling kan for eksempel omfatte metotreksatemboli, curettage eller topisk injeksjon;
  • Ektopisk graviditet med keisersnitt: Dette er svært sjelden, men kan kreve opptil 1 ukes behandling med metotreksat og folsyre;
  • Egg er gravide: Noen ganger finnes det bare under curettage, så metotreksat brukes ikke;
  • Heterotopisk graviditet: Det forekommer mellom fosteret og egglederen, men diagnostiseres vanligvis først etter at egglederen har sprukket, så den vanligste behandlingen er kirurgi.

I tillegg til disse typene, er det også ektopisk graviditet, som forekommer i babyens bukhinne, mellom organene. Dette er en svært sjelden tilstand og bør vurderes fra sak til sak. Dette er en komplisert graviditet fordi når babyen blir eldre, kan morens organer trekke seg sammen, blodårene kan sprekke, og hun kan dø. Imidlertid er det rapporter om at kvinner fødte med keisersnitt og fødte barnet ved 38 ukers svangerskap.


Hvordan behandle

Behandling av ektopisk graviditet bør være under veiledning av en fødselslege, ettersom det avhenger av fostrets beliggenhet, men det er mulig å bruke medisiner for å forbedre abort eller kirurgi for å fjerne embryoet og gjenopprette egglederen.

I noen tilfeller, etter 8 ukers svangerskap, når det er funnet en ektopisk graviditet og embryoet er for lite, kan legen anbefale et medikament som heter metotreksat for abort, men når graviditeten utvikler seg, må det opereres for å fjerne det.

Finn ut detaljene i behandlingen under en ektopisk graviditet.


osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *