HVORDAN BESTEMME OG BEHANDLE TIDLIG MENOPAUSA – EFFEKTIVITET

HVORDAN BESTEMME OG BEHANDLE TIDLIG MENOPAUSA – EFFEKTIVITET

Tidlig eller for tidlig overgangsalder er forårsaket av for tidlig aldring av eggstokkene og tap av egg hos kvinner under 40 år, noe som kan føre til fødselsskader og vanskeligheter med å bli gravide hos unge kvinner.

Takk skal du ha:


Tidlig eller for tidlig overgangsalder skyldes tidlig aldring av eggene og tap av egg hos kvinner under 40 år, noe som kan føre til fødselsproblemer og vanskeligheter med å bli gravid hos unge kvinner.

I de tidlige stadiene kan for tidlig aldring av eggstokkene forårsake et stille problem som ikke forårsaker symptomer, ettersom en kvinne kan ha mensen og utilsiktet gå mot tidlig overgangsalder. Imidlertid er det en fertilitetstest som unge kvinner kan gjøre for å vurdere risikoen for tidlig overgangsalder.

Symptomer på tidlig overgangsalder

Tidlig overgangsalder er forårsaket av mangel på østrogenproduksjon i kroppen og forårsaker symptomer som ligner på menopausale symptomer fram til fylte 40 år:


  • Uregelmessige menstruasjonssykluser, med lengre perioder, eller med ufullstendig menstruasjon;
  • Følelsesmessig ustabilitet for eksempel plutselige humørsvingninger og uforklarlig irritabilitet;
  • Redusert libido og mangel på seksuell lyst;
  • Uventede varme bølger, kan vises når som helst, selv på kule steder;
  • Overdreven svetting, spesielt om natten;
  • Vaginal tørrhet.

Alder er en av hovedårsakene til tidlig overgangsalder, da det er vanligst mellom 35 og 40 år, og det første tegn på eggstokkesvikt i familien er utbruddet av menstruasjon eller fravær av menstruasjon. Her er noen andre symptomer og hvordan de ble diagnostisert.

Behandling for tidlig overgangsalder

Hormonerstatningsmedisiner

Tidlig overgangsalder behandles ved å erstatte hormoner med østrogen, som ikke bare eliminerer symptomene på østrogenmangel i kroppen, men hjelper også med å opprettholde beinmasse og forhindre sykdommer som osteoporose. Noen kombinerer østradiol og progesteron med østrogen. Gjennomgå andre hormonbehandling, når de er foreskrevet, og deres virkning.


Alternativ behandling

For å redusere symptomene på tidlig overgangsalder, kan behandlingen fullføres med alternative behandlinger, for eksempel regelmessig fysisk trening og akupunktur, som balanserer kroppens energi. Urte- og medisinske urter er til stor hjelp hvis du blir tilbudt å drikke svart te eller aromaterapi med samme urt.

Hva du skal spise i tidlig overgangsalder

Tidlig overgangsalder anbefales det å spise kosttilskudd rik på soya, nøtter og ingefær og sojalecitin, slik legen din har anbefalt. Unngå også koffein, grønn te og svart te og fet mat, da det er lett å gå opp i vekt på dette stadiet.

Finn flere ernæringstips i denne videoen for å hjelpe deg med å takle symptomene på tidlig overgangsalder:

I tilfeller der en kvinne har til hensikt å bli gravid, kan prevensjonsbehandlinger, som in vitro befruktning eller ovariehormonstimulering, brukes, avhengig av alder på eggstokkene.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *